ד"ר אפרים לפיד

ד"ר
ד"ר אפרים לפיד
דוא"ל:

ד"ר אפרים לפיד הוא הרכז האקדמי של מגמת לימודי צבא, ביטחון ומודיעין במחלקה למדעי המדינה. הוא בוגר תואר ראשון בהיסטוריה של ארצות האסלאם ושפה וספרות ערבית באוניברסיטה העברית בירושלים; תואר שני במדע המדינה באוניברסיטת חיפה; תעודת הוראה באוניברסיטת תל-אביב ותואר שלישי במדע המדינה באוניברסיטת בר-אילן. היה חניך ומדריך במכללה לביטחון לאומי בצה"ל.

התמחותו היא בחקר המודיעין והביטחון הישראלי וביחסי תקשורת וביטחון. הוא ערך את הספר 'מלאכת מחשבת' על התפתחות המודיעין הישראלי  באנגלית (Israel's Silent Defender), אשר זכה לשבחים רבים. הוא פרסם מאמרים רבים בתקשורת הישראלית. ספרו החדש על קהילת המודיעין הישראלית בעשורים 1980-1960 עומד לראות אור בעברית ובאנגלית. ד"ר לפיד משתתף בכנסים בחו"ל בהרצאות על הביטחון הלאומי של ישראל. הוא עומד בראש עמותת בוגרי המכללה לביטחון לאומי.

ד"ר לפיד שרת 30 שנה בצה"ל בתפקידים בכירים בחיל המודיעין ובתקשורת הצבאית (דובר צה"ל ומפקד גלי צה"ל) וסיים בדרגת תא"ל. ד"ר לפיד הוא בעל נסיון רב בהוראה אקדמית.  הוא העביר ב-20 השנים האחרונות (עד 2012) ביחידה ללימודי תקשורת בבר-אילן קורס שנתי על דוברות ויחסי ציבור. כמו כן ריכז ב- 6 השנים האחרונות (עד 2016) בתכנית ברוקדייל בבר-אילן קורס שנתי על נושאים מרכזיים בתולדות המדינה.