דו ראשי מובנה עם המחלקה למדעי הרוח- לימודי אסיה

הלימודים במחלקה למדעי המדינה באים להעשיר את ידיעתו והבנתו של התלמיד בנושאים הקשורים בחקר מוסדות ותהליכים מדיניים. הלימודים כוללים מגוון של קורסים בתחומי הממשל, יחסים בינלאומיים, מחשבה מדינית, מנהל ציבורי ומדיניות ציבורית, פוליטיקה ישראלית, אסטרטגיה וביטחון לאומי.

התכנית מתפרשת על 3 שנים והמחלקה משתדלת לבנות מערכת גמישה ומתאימה לסטודנטים שמעדיפים לימודי בוקר או ערב.

תיאור המסלול:

לימודי אסיה במחלקה למדעי המדינה בבר-אילן מתמקדים בחקר מדינות דרום אסיה – הודו, פקיסטן, אפגניסטן, סרי-לנקה ובנגלדש – ובחקר מרקם היחסים הסבוך ביניהן. אזור דרום אסיה היווה לאורך ההיסטוריה זירת התגוששות בין מעצמות, ובשנים האחרונות  נמצא במרכז הזירה של מלחמה בג'יהאד העולמי.

חקר מדעי המדינה מהווה תשתית תאורטית לניתוח ולהבנת ממשלות ומנהיגים, מפלגות וארגונים פוליטיים, וכן מאפיינים של חברה, תרבות וזהות. תאוריות של יחסים בינלאומיים, במרכזן תאוריות על סכסוך, מלחמה ושלום, מסייעות לנתח יחסים פוליטיים פנימיים ואזוריים, את תפקיד המעצמות בזירות עימות ואת מעמדם של שחקנים לא-מדינתיים, בהם ארגוני טרור אזוריים וגלובליים. ככאלה, לימודי מדע המדינה ויחסים בינלאומיים נותנים כלים לניתוח מגוון סוגים של סכסוכים פנימיים ובינלאומיים, תוך שהם מציעים תאוריות להבנת מקורות ומאפיינים של סכסוכים אתניים, סכסוכים טריטוריאליים, מלחמות אזרחים, ניהול ויישוב סכסוכים, אסלאם רדיקאלי, טרור ומלחמה בטרור העולמי.

מדעי המדינה ובכללם חקר היחסים הבינלאומיים משמשים בידי חוקרים ותלמידים כלי חשוב להבנת תהליכים מרכזיים בזירה הדרום אסיאתית, בהם חוסר היציבות הפוליטי במדינות האזור, הסכסוך בין הודו ופקיסטן בקשמיר ועליית האסלאם הרדיקלי באפגניסטן ובפקיסטן, אשר מהווים איום על המדינות השכנות להן ומקור משמעותי להזנת הטרור העולמי.

תנאי הקבלה לתואר ראשון:

1. תעודת בגרות
  2. מבחן פסיכומטרי
  3. קבלה אוטומטית ללא פסיכומטרי (ממוצע בגרות 98 ומעלה)

להלן תכנית הלימודים המוצעת למסלול זה- 27 ש"ש (שעות שנתיות) לפי הפירוט הבא:

שנה א'

קורסי חובה בהיקף של 12 ש"ש

שנה ב'

קורסי חובה ובחירה בהיקף של 7 ש"ש

שנה ג'

קורסי בחירה וסמינריונים בהיקף של 8 ש"ש

רשימה מפורטת של הקורסים ניתן לראות בקישור הבא: