דו ראשי מובנה עם המחלקה למדעי הרוח- לימודי אסיה

הלימודים במחלקה למדעי המדינה באים להעשיר את ידיעתו והבנתו של התלמיד בנושאים הקשורים בחקר מוסדות ותהליכים מדיניים. הלימודים כוללים מגוון של קורסים בתחומי הממשל, יחסים בינלאומיים, מחשבה מדינית, מנהל ציבורי ומדיניות ציבורית, פוליטיקה ישראלית, אסטרטגיה וביטחון לאומי.

התכנית מתפרשת על 3 שנים והמחלקה משתדלת לבנות מערכת גמישה ומתאימה לסטודנטים שמעדיפים לימודי בוקר או ערב.

תיאור חטיבת לימודי דרום ומזרח אסיה, בפקולטה למדעי הרוח (25 ש"ש):

נוכח חשיבותן הגוברת של המעצמות האסיאתיות בעולם הגלובלי, חטיבת לימודי אסיה שואפת להקנות לבוגריה ידע אקדמי ייחודי וכלים מעשיים אשר יאפשרו להם למנף את התפתחותם המקצועית. תכנית הלימודים כוללת חשיפה לתכנים מרתקים בתחום ספרות ותרבות, פוליטיקה וכלכלה של סין, יפן, הודו, קוריאה ומדינות דרום מזרח אסיה אחרות, המשפט האסיאתי, וכן, במסגרת הלימודים מוצעת אפשרות בחירה של אחת מבין שלוש השפות הבאות:  סינית, יפנית או קוריאנית

8 ש"ש בלימוד שפה, סינית/ יפנית / קוראנית (שפה אחת מתוך השלש)

6 ש"ש  קורסי מבוא

4 ש"ש  2 סמינריונים (החל משנה ב')

7 ש"ש קורסי בחירה

במחלקה למדעי המדינה, מהוים השלמה טבעית ללימודים אלו ומתמקדים בחקר מדינות דרום אסיה – הודו, פקיסטן, אפגניסטן, סרי-לנקה ובנגלדש – ובחקר מרקם היחסים הסבוך ביניהן. אזור דרום אסיה היווה לאורך ההיסטוריה זירת התגוששות בין מעצמות, ובשנים האחרונות  נמצא במרכז הזירה של מלחמה בג'יהאד העולמי.

חקר מדעי המדינה מהווה תשתית תאורטית לניתוח ולהבנת ממשלות ומנהיגים, מפלגות וארגונים פוליטיים, וכן מאפיינים של חברה, תרבות וזהות. תאוריות של יחסים בינלאומיים, במרכזן תאוריות על סכסוך, מלחמה ושלום, מסייעות לנתח יחסים פוליטיים פנימיים ואזוריים, את תפקיד המעצמות בזירות עימות ואת מעמדם של שחקנים לא-מדינתיים, בהם ארגוני טרור אזוריים וגלובליים. ככאלה, לימודי מדע המדינה ויחסים בינלאומיים נותנים כלים לניתוח מגוון סוגים של סכסוכים פנימיים ובינלאומיים, תוך שהם מציעים תאוריות להבנת מקורות ומאפיינים של סכסוכים אתניים, סכסוכים טריטוריאליים, מלחמות אזרחים, ניהול ויישוב סכסוכים, אסלאם רדיקאלי, טרור ומלחמה בטרור העולמי.

מדעי המדינה ובכללם חקר היחסים הבינלאומיים משמשים בידי חוקרים ותלמידים כלי חשוב להבנת תהליכים מרכזיים בזירה הדרום אסיאתית, בהם חוסר היציבות הפוליטי במדינות האזור, הסכסוך בין הודו ופקיסטן בקשמיר ועליית האסלאם הרדיקלי באפגניסטן ובפקיסטן, אשר מהווים איום על המדינות השכנות להן ומקור משמעותי להזנת הטרור העולמי.

תנאי הקבלה לתואר ראשון:

1. תעודת בגרות
  2. מבחן פסיכומטרי
  3. קבלה אוטומטית ללא פסיכומטרי (ממוצע בגרות 98 ומעלה)

להלן תכנית הלימודים המוצעת למסלול זה- 27 ש"ש (שעות שנתיות) לפי הפירוט הבא:

שנה א'

קורסי חובה בהיקף של 12 ש"ש

שנה ב'

קורסי חובה ובחירה בהיקף של 7 ש"ש

שנה ג'

קורסי בחירה וסמינריונים בהיקף של 8 ש"ש

רשימה מפורטת של הקורסים ברב תחומי במדעי הרוח-חטיבת אסיה ניתן לראות בקישור הבא: