ד"ר אילנה שפייזמן

ד"ר

אילנה שפייזמן הינה מרצה במחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן החל מאוקטובר 2017.

את לימודי הדוקטורט היא עשתה בבית הספר על שם פדרמן למדיניות ציבורית וממשל, האוניברסיטה העברית בירושלים (2014). לאחר סיום הדוקטורט היא הייתה עמיתת פוסט דוקטורט באוניברסיטת אוסטין טקסס ובאוניברסיטה העברית בירושלים.

ד"ר שפייזמן הינה מנהלת שותפה  (ביחד עם דוד לוי-פאור) של פרויקט סדר היום הישראלי שהינו חלק מפרויקט בינלאומי The Comparative Agendas Project  בו חברות מספר מדינות שאוספות ומקודדות מידע לגבי שינויים במדיניות בתחומים שונים ברחבי העולם.

תחומי התמחותה מתמקדים בתהליך המדיניות, שינויים מוסדיים הדרגתיים, קביעת סדר יום, רעיונות מדיניות, מדיניות הגירה, מדיניות חברתית בארה"ב ומתודולוגיה איכותנית בחקר מדיניות. עבודותיה עוסקות בעיקר בחקר אסטרטגיות שינוי הדרגתיות אשר יכולות להביא לשינוי משמעותי מבלי לשנות את המדיניות הפורמלית. ד"ר שפייזמן פרסמה מאמרים בכתבי עת מובילים בתחום המדיניות הציבורית Public Administration  ו Policy Studies Journal  וכן פרקים בספרים בהוצאות מובילות כגון Oxford University Press. מאמריה זכו בפרס חוקר צעיר על ידי האגודה הישראלית למדיניות חברתית ופרס המאמר המצטיין לתלמידי דוקטורט על ידי האגודה הבריטית למדיניות חברתית.

קורות חיים

לצפייה בקורות החיים לחץ כאן