ד"ר יוליה אלעד שטרנגר

ד"ר
ד"ר יוליה אלעד שטרנגר
דוא"ל:

ד"ר יוליה אלעד שטרנגר היא מרצה במחלקה למדעי המדינה.  את לימודי התואר השלישי עשתה באוניברסיטת בן גוריון (2015), ולאחר מכן השתלמה כעמיתת בתר-דוקטורט במרכז הבינתחומי בהרצליה (2015-2017) וכעמיתת בתר-דוקטורט בFriedrich-Schiller Universität Jena שבגרמניה, בתמיכת קרן אלכסנדר פון-הומבולט (2017-2018(.

ד"ר אלעד שטרנגר הינה פסיכולוגית פוליטית, שמחקריה עוסקים באידיאולוגיות פוליטיות ובתמורות אידיאולוגיות רחבות בדעת הקהל, בדגש מיוחד על תהליכי הקצנה וקיטוב אידיאולוגי. כמו כן, מחקריה עוסקים בפסיכולוגיה של סכסוכים בין קבוצות (בפרט הסכסוך הישראלי-פלסטיני וסכסוכים בין מחנות פוליטיים), ובמנגנונים הפסיכולוגיים העומדים בבסיס תמיכת הציבור באידיאולוגיות פופוליסטיות. מחקריה מתבססים על מגוון מתודולוגיות כמותיות לרבות ניסויים וסקרים רחבי היקף, ומתמקדים בעיקר בהקשר הישראלי והמערב-אירופי. מחקריה הופיעו בכתבי-עת מובילים, לרבות Journal of Conflict Resolution, Political Psychology  ו-  Journal of Peace Research.

קורות חיים

לצפייה בקורות החיים