פרופ' ג'ונתן ריינהולד

פרופ'
ראש מרכז ארגוב ויועץ אקדמי לתואר ראשון

פרופ' ג'ונתן ריינהולד הינו בעל תואר ד"ר ביחסים בינלאומיים מה- London School of Economics &Political Science משנת 1998.

פרופ' ריינהולד שימש כסגן ראש המחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן בין השנים 2017-2014, וכיום משמש כחוקר בכיר במרכז בס"א למחקרים אסטרטגיים באוניברסיטת בר אילן ויו"ר מרכז ארגוב לחקר ישראל והעם היהודי.

מחקרו של פרופ' ריינהולד מתמקד ביחסי ישראל-ארה"ב, תהליך השלום, ותרבות פוליטית וזהות ביחסים בינלאומיים.

בשנת 2015 הוציא את ספרו  The Arab-Israeli Conflict in American Political Culture  בהוצאת אוניברסיטת קיימברידג'. הספר זכה לשבחים, בין היתר על ידי חבר הכנסת מייקל אורן, לשעבר שגריר ישראל בארצות הברית ודוד מקובסקי, יועץ בכיר לשעבר לצוות השלום של מזכיר המדינה ג'ון קרי. כמו כן, הספר זכה לפרס השנה של האגודה הישראלית למדעי המדינה.

בשנת 2016 התפרסם ספר שערך פרופ' ריינהולד יחד עם פרופ' ענבר US Foreign Policy & GlobaStanding in the 21st Century.

פרופ' ריינהולד שימש כיועץ למשרד החוץ והארגונים היהודיים בתפוצות בנוגע לבניית אסטרטגיה למאבק נגד חרמות, משתתף בדיונים רבים בכנסת, ומתראיין רבות על ידי כלי התקשורת בארץ ובחו"ל כולל הוושינגטון פוסט, USA Today, אל פאיס (ספרד), טיימס (לונדון).

קורות חיים

לצפייה בקורות החיים לחץ כאן