פרופ' ג'ונתן ריינהולד

פרופ'
סגן אקדמי לראש מחלקה ,ראש מרכז ארגוב ויועץ אקדמי לתואר ראשון

אני סגן ראש המחלקה למדעי מדינה, יושב ראש מרכז ארגוב לחקר ישראל והעם היהודי, וחוקר בכיר במרכז בס"א למחקרים אסטרטגיים באוניברסיטת בר-אילן. קבלתי תואר הדוקטור ביחסים בינלאומיים מה- London School of Economics &Political Science ׁׁב1998.

המחקר שלי מתמקד ביחסי ארה"ב-ישראל, מדיניות חוץ של ישראל וארה"ב, תהליך השלום, ובתרבות הפוליטית וזהות ביחסים בינלאומיים. ב2015 התפרסם הספר שלי  The Arab-Israeli Conflict in American Political Culture  בהוצאת אוניברסיטת קיימברידג'. הספר זכה לשבחים על ידי, בין יתר, מייקל אורן ח"כ, לשעבר שגריר ישראל בארצות הברית ודוד מקובסקי, יועץ בכיר לשעבר לצוות השלום של מזכיר מדינת ג'ון קרי. ב2016 התפרסם ספר שערכתי עם פרופ' ענבר בשם  US Foreign Policy & Global Standing in the 21st Century. גם הייתי יועץ למשרד החוץ וארגונים יהודיים בתפוצות בנוגע לבניית אסטרטגיה למאבק  נגד חרמות, והשתתפתי בדיונים רבים בכנסת. אני מתראיין הרבה על ידי כלי תקשורת בארץ ובחו"ל כולל, הוושינגטון פוסט, USA Today, אל פאיס (ספרד) טיימס (לונדון).

קורות חיים

לצפייה בקורות החיים לחץ כאן