ד"ר נחשון פרז

ד"ר
ד"ר נחשון פרז
דוא"ל:

ד"ר נחשון פרז הוא מרצה במחלקה למדע המדינה. את עבודת הדוקטורט שלו כתב באוניברסיטה העברית בירושלים (2007). לאחר מכן היה פוסט דוקטורנט ופרופ' אורח באונ' מונטריאול, אונ' קליפורניה לוס אנג'לס, ואוניברסיטת בוסטון. הוא הצטרף למחלקה למדעי המדינה בבר אילן ב – 2012, ובשנה זו גם זכה במענק מחקר יוקרתי על שם מארי קירי מהאיחוד האירופאי (2012-2016). מחקריו עוסקים בתיאוריה פוליטית בת זמננו, והוא פרסם רבות בסוגיות של סובלנות ופלורליזם, צדק בין דורי ועוולות עבר, זכויות של מיעוטים בתוך מיעוטים, וכן בהקשר הישראלי על חוק השבות, פוסט ציונות כלכלית ועוד. ספרו על צדק בין דורי יצא בהוצאה האוניברסיטאית של אדינבורו ב – 2012.  כיום הוא משלים (יחד עם יובל ג'ובני מאונ' תל אביב) כתב יד שעוסק בנשות הכותל וההסדרים הראויים במקומות  קדושים, שנמצא תחת חוזה עם ההוצאה האוניברסיטאית של אוקספורד. פרויקט מחקרי זה נמצא ראוי למענק מחקר מהקרן הלאומית למדע (2015-2018, במשותף עם יובל ג'ובני).

קורות חיים

לצפייה בקורות החיים לחץ כאן