ד"ר יצחק דגני

ד"ר

אגרונום. אפריקניסט. מרצה במחלקה למדע המדינה. בעבר הרצה באוניברסיטת איבדן בניגריה. עסק בייצוג וניהול בחברות באפריקה. ממייסדי תיאטרון גבעתיים וחבר הוועד המנהל שלו בעבר. דירקטור ויו"ר וועדת ניגריה בלשכת המסחר ישראל-אפריקה. כתב כ-200 מאמרים בעיתונות מקצועית בתחומי התמחותו. עבודת הדוקטורט שלו עוסקת בחקר המבנה הפוליטי של ניגריה כרפובליקה פדראלית. במסגרת מחקרו הגדיר לראשונה במדעי המדינה אינדקס להערכת ישימות ושרידות של משטרים פדראליים. כתב ספר על פדרליזם הנמצא עתה בשלבי עריכה. מלמד קורס בשם: פרקים בהיסטוריה ובהתפתחות הפוליטית באפריקה והכין קורס נוסף בשם: פדרליזם ומקומו בזירה הפוליטית המודרנית. מכהן כמרצה ראשי ומרכז תכנית ללימודי תעודה בשם: אפריקה – פוליטיקה, כלכלה ודיפלומטיה במרכז לתקשורת בינלאומית באוניברסיטת בר אילן.