רוזנר יותם

דוא"ל
Rosner.yotam@gmail.com
נושא מחקר
אמונות המנהיגים או אילוצים פוליטיים: מה מניע את התנהגות מדיניות החוץ בזמן משבר? מדיניות מעצמות המערב ביחס ל"אביב הערבי" בשנים 2010- 2012

יותם הוא דוקטורנט במחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן. במסגרת הדוקטורט הוא בוחן באופן השוואתי את מדיניות החוץ של ארה"ב, בריטניה, גרמניה וצרפת ביחס לאירועי האביב הערבי. המחקר בוחן את השפעתם של גורמים שונים ובהם תכונות ומאפייני מנהיגים, כמו גם מאפייני המערכת הפוליטית הפנימית והבינלאומית על מדיניות החוץ שניהלו מדינות מערביות בתקופת המחקר. יותם בוגר תואר ראשון בתקשורת ומדעי המדינה (2010) ותואר שני בהצטיינות ביחסים בינלאומיים (2013), שניהם מאוניברסיטת בר אילן. ממצאי מחקריו הוצגו במספר כנסים בארץ ובחו"ל ובהם כנסי החברה הבינלאומית לפסיכולוגיה פוליטית (ISPP) כנסי העמותה הישראלית ללימודים בינלאומיים; וכנסי האגודה הישראלית למדע המדינה.