משתתפי התכנית- מחזור ח' תשפ

רומן זנצ'נקו

28קריית אונו. שנה ג', מדעי המדינה מורחב

רומן זנצנקו

נולדתי בבלרוס, גדלתי בבלרוס ופולין, עליתי לארץ לפני 7 שנים. סיימתי "ליצאום" במסלול פסיכולוגיה והיסטוריה. למדתי עיתונאות באוניברסיטה בחו"ל, עבדתי כמגיש טלוויזיה בערוץ הלאומי, השתתפתי באופן פעיל בחיים ובקמפיינים פוליטיים בבלרוס. התגייסתי לצה"ל ועשיתי שירות מלא בחיל האוויר. מילדות התעניינתי בפוליטיקה וסוגים אחרים של אינטראקציות בין אנשים. חלמתי לעבוד בתחום יחסים בינלאומיים ולטייל ברחבי העולם. עכשיו אני מגשים באופן חלקי את המטרות שלי: מטייל הרבה, לומד תחום המתאים לי וממשיך להתקדם למטרה.

שרה טרביץ

22 קרני שומרון. שנה ג' מדעי המדינה מורחב

שרה טרביץ

מגיל צעיר התעניינתי בפוליטיקה כאמצעי ליצירת שינוי ועזרה למדינת ישראל ולעם היהודי. ערך זה של עזרה למדינה ולעם בא לידי ביטוי במקומות בהם ראיתי את עצמי בעלת יכולת נתינה: כמדריכה בתנועת נוער, בשירות לאומי בעזרה לאוכלוסיות מוחלשות ובבחירת מקצוע לחיים. אני חושבת שהעבודה במרחב הציבורי יאפשר לי להיפגש עם קבוצה גדולה יותר של אנשים ועם כלים משמעותיים יותר בכדי לעזור להם ועל כן אני שמחה בדרך שבחרתי ומקווה שאצליח לממש את שאיפתי ככל שיתאפשר לי.

ענבר חן

קריית אונו. שנה ג',  דו-ראשי מובנה מדעי המדינה וסוציולוגיה-אנתרופולוגיה

ענבר חן

גדלתי והתחנכתי בירושלים בחינוך פלורליסטי המזמן שיח קהילתי מהותי בזהות יהודית-ישראלית. כשסיימתי את לימודי השתתפתי במכינה קדם צבאית "קול עמי"  בצה"ל שירתתי כמדריכת "שר-אל" יחידה המספקת ליהודים מהתפוצות וידידי ישראל הזדמנות להתנדב בבסיסי צה"ל ולסייע בעבודות לוגיסטיות. לאחר השחרור, עבדתי בקק"ל במחלקת אירופה בחטיבה לגיוס משאבים הפועלת לשימור ופיתוח הארץ וליצירת סביבה ירוקה. אני מתחברת לשיח המאפשר יצירת רשת חברתית והשפעה על עתיד העם היהודי מתוך הבנה שישראל מהווה חלק מתוך המארג היהודי העולמי.

יאיר גרנק

27 חיפה. שנה ג', דו-ראשי מובנה  מדעי המדינה ומזרח תיכון

יאיר גרנק

בוגר הישיבה התיכונית "יבנה" חיפה וישיבת ההסדר מעלות. שירתתי בצבא כמש"ק דת בבסיס חיל הים בחיפה. מגיל קטן התעניינתי באקטואליה, בעבודת הכנסת ובמזרח התיכון ולכן בחרתי ללמוד מדעי המדינה ומזרח תיכון. אני מתנדב באוניברסיטה בתא סמ"ן- סטודנטים מובילים נגישות, שם אנחנו פועלים רבות למען הגברת המודעות והגברת הנגישות באוניברסיטה לאנשים עם מוגבלויות. בעתיד אני שואף להשתלב בעשייה הציבורית על מנת לתרום מיכולותיי למען המדינה והכלל.

עדן מלכה

23 פתח תקווה. שנה ג' דו-ראשי מובנה מדעי המדינה ותקשורת

עדן מלכה

לאורך כל חיי הייתה לי זיקה חזקה למדינת ישראל. נולדתי בישראל אך עד גיל 18 גדלתי בארה"ב. בארה"ב קיבלתי החלטה ששינתה את חיי – לעלות למדינת ישראל ללא הורים ומשפחה גרעינית. מיד היה לי "ניצוץ" וידעתי שזו ההחלטה הנכונה. אני מאמינה במדינה הזו, ובכל מה שיש להציע – משהו מדהים קורה כאן ואני רוצה להיות חלק מזה. עם הזמן צברתי ניסיון בתחום ההסברה. אחת המטרות החשובות בחיי הוא לעשות טוב יותר למדינה ולנסות לשפר את תדמיתה בעולם כולו דרך מילים, דרך אנשים. כיום אני עובדת כמנהלת פרויקטים במטה המיזם הלאומי 'ישראל דיגיטלית' תחת המשרד לשוויון חברתי בתחום החינוך הדיגטלי. זאת זכות גדולה לקום לעבודה כל בוקר ולשרת את המדינה שלי.

אני מקווה שאוכל לעשות שינוי אפילו הקטן ביותר על מנת לעשות כאן יותר טוב.

יוליה קוז'וחובסקיה

21 ראשון לציון. שנה ב' דו-ראשי מובנה מדעי המדינה ותקשורת

יוליה קוזוחובסקי

בחרתי במסלול הזה מתוך רצון ללמוד עוד על החברה והעולם מתוך השאיפה להתקדם בתחום החברתי שמעניין אותי מגיל הצעיר. אני עולה חדשה מאוקראינה, צ'רנוביץ. בצבא שירתתי ביחידת 9900, מודיעין. בעיניי כל תחומי החיים סובבים סביב המדינה בה אנו חיים ותכונות ספציפיות אשר היא מלווה עימה. אני רוצה בכל ליבי להיכנס ללב ליבה של המערכת הממשלתית הנרחבת זו.

חן קרסנטי

22 כפר מימון. שנה ג' דו-ראשי מובנה מדעי המדינה ותקשורת

חן קרנסטי

לאחר לימודיי באולפנת "צביה שדות נגב" שירתתי שנתיים בשירות לאומי. בשנה הראשונה הייתי קומונרית בתנועת בני עקיבא ביישוב באר-גנים. את שנת השירות השנייה שלי עשיתי בגרעין שדות נגב כמדריכה באולפנה בה למדתי. עם סיום הש"ל, למדתי במדרשת "בינת" ביישוב שבות-רחל, ובמקביל עבדתי כרכזת נוער ביישוב שוקדה ובארגון" מעגלים".

את לימודי התואר הראשון התחלתי מתוך רצון והבנה לעסוק בעתיד בנושאים ציבוריים ומתוך כך לתרום לעם ישראל. בכל התחומים בהם פעלתי עד היום, עבדתי עם אנשים מתוך אמונה באדם ומתוך רצון להוסיף טוב בעולם ולקדם את כולנו.

מאיה סתיו

24 גבעתיים. שנה ג' דו ראשי מובנה מדעי המדינה והיסטוריה כללית

מאיה סתיו

בחרתי ללמוד מדעי המדינה משום שבמקצוע הזה יש אפשרות לשנות ולפעול למען הציבור. גיליתי עניין מאז ומתמיד לתחומים הנוגעים במדעי המדינה, בעיקר בתחום החינוך. עוד בתיכון הייתי מדריכה בצופים משום שרציתי לעזור לבני הנוער, שיפתחו מסגרת וחיי חברה מחוץ ללימודים וילמדו על ערכים כמו קבלת השונה, רעות ועזרה לזולת. בשנה שעברה, הייתי חונכת במסגרת התכנית פר"ח. תחום החינוך והעשייה למען אחרים מאוד חשובים לי. מזה שנתיים, עובדת באגודת הסטודנטים במחלקת הפקות ובמהלך השנה האחרונה הצטרפתי למועצת אגודת הסטודנטים מתוך מטרה להנעים את שהות הסטודנטים בקמפוס.