מגמת לימוד חדשה בנושא "מינהל ומדיניות ציבורית" לתואר ראשון חד-חוגי

תואר ראשון במדעי המדינה – חד חוגי במגמת מינהל ומדיניות ציבורית – בשנתיים קלנדריות בלבד!

תיאור המגמה

המחלקה למדעי המדינה שמחה להודיע על פתיחת מגמת לימוד חדשה בתשפ״ב בנושא: מינהל ומדיניות ציבורית לתואר ראשון חד-חוגי. המגמה תהיה פתוחה לתלמידים ראויים המעוניינים ללמוד תואר ראשון במדעי המדינה עם התמחות במינהל ומדיניות ציבורית.

בלימודי המגמה ילמדו התלמידים כיצד להבין תהליכים בסיסיים בקביעת המדיניות הציבורית בישראל ובמקומות נוספים בעולם  ולהכיר ולהבין את עבודת המינהל הציבורי (משרדי הממשלה, הרשויות המקומיות, גופי הסמך השונים). הפעולות הנעשות במינהל הציבורי ותהליכי קביעת המדיניות בגופים אלו משפיעים על רווחת הציבור ונוגעים לחיי היומיום של האזרחים.

לפיכך ישנה חשיבות רבה בהבנתם, יושם דגש על שאלות הנוגעות ליחסים בין הדרג המקצועי לדרג הפוליטי, האתגרים עמם מתמודדת הבירוקרטיה והקשיים עמם מתמודד הציבור מול הבירוקרטיה, כיצד מתקבלות החלטות מדיניות והיכן? מי הם הגורמים המקדמים שינויי מדיניות ומי הם אלו הבולמים אותם? מה תפקידה של התקשורת ושל המפלגות בקביעת המדיניות ובאיזו מידה מקבלי ההחלטות מתייחסים לרחשי לב הציבור בבואם לקבל החלטות.

כמו כן הלימודים יעניקו לתלמידים כלים להבין את המדיניות הציבורית ואת עבודת המינהל הציבורי וילמדו אותם לצרוך מחקרים ונתונים בצורה מושכלת. מיומנויות אלו חשובות לאלו אשר מתעדים להשתלב בפעילות המינהל הציבורי על רכיביו השונים ואמורים לעסוק באופן שוטף בתהליכי קבלת ההחלטות בתחומי מדיניות שונים. התוכנית מתאימה גם לתלמידיo המתעדים להשתלב במגזר השלישי ולעסוק בקידום פרויקטים חברתיים ציבוריים בשיתוף עם משרדי הממשלה או לפעול מול מקבלי ההחלטות על מנת לקדם סוגיות ציבוריות שונות על סדר היום.

תנאי קבלה ללימודי תואר ראשון:

תעודת בגרות מלאה בממוצע משוקלל של 85 + ציון פסיכומטרי 560 (SAT 1120)

מועמדים ללא ציון פסיכומטרי: תעודת בגרות מלאה בממוצע משוכלל של 98 + מבחן אמי"ר או אמיר"ם (מבחן מיון באנגלית)

ימי הלימוד יתקיימו בימים רביעי בין השעות 8:00 – 22:00 ובשישי בין השעות 8:00-14:00. מצורף קובץ מערכת שעות.

אנגלית:

על הסטודנט להירשם באופן עצמאי לקורסי אנגלית על פי רמתו האישית מול המחלקה לאנגלית, (קורסי האנגלית יתקיימו בנפרד מימי הלימוד שנקבעו למגמה) או בכל אוניברסיטה אחרת המוכרת על ידי אוניברסיטת בר אילן.

תכנית הלימודים המוצעת תפתח בשנת תשפ״ב והיא לשנתיים קלנדריות מלאות (6 סמסטרים), ובמסגרת זו הסטודנטים ילמדו מכסת שעות של: 120 נ"ז (60 ש"ש), בהפחתה של 8 נ״ז/4 ש״ש

לצפייה בתכנית הלימודים לשנת תשפ"ב

רישום לתואר ראשון

שכ"ל לתואר ראשון:

גובה שכ"ל לשנתיים קלנדריות כולל קיץ סה"כ 325% (לא כולל אנגלית).

שכר לימוד אינו כולל את התשלומים הנלווים שנגבים ע"י האוניברסיטה (דמי אבטחה, רווחה, ארגון – התאחדות הסטודנטים) התשלומים הנלווים צמודים למדד המחירים לצרכן ומתעדכנים כל 15 לחודש.

מדור שכר לימוד

לשאלות נוספות, ניתן ליצור קשר עם ליאורה טלר 03-5318578 שלוחה 3 או במייל: liora.teller@biu.ac.il

תאריך עדכון אחרון : 05/07/2021