צוות התכנית

English שלחו לחבר

מנהלת אקדמית - דר' אלישבע רוסמן סטולמן

מרצה במחלקה למדע המדינה באוניברסיטת בר אילן.

בוגרת האוניברסיטה העברית (מדע המדינה ומזרח תיכון) ובר אילן (מדע המדינה) ולימודי פוסט דוקטורט באוניברסיטת טקסס באוסטין.
מבין מייסדי אגודת חוקרי צבא-חברה בישראל וחברת הועד המנהל. חברה בועדה המלווה של המכון ללימודי ישראל של אוניברסיטת טקסס  (IIS), וכן בקבוצות מחקר בנושאי צבא וחברה בשיתוף המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) ואישים מצהל'.
חברת המועצה הדתית באפרת מאז 2007.

תחומי הוראה במחלקה: מנהל ציבורי, קבלת החלטות, יחסי צבא-חברה, יחסי צבא-דת.

מרצת הקורס - דר' אלינה שפייזמן

אילנה שפייזמן הינה מרצה במחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן החל מאוקטובר 2017.

את לימודי הדוקטורט היא עשתה בבית הספר על שם פדרמן למדיניות ציבורית וממשל, האוניברסיטה העברית בירושלים (2014). לאחר סיום הדוקטורט היא הייתה עמיתת פוסט דוקטורט באוניברסיטת אוסטין טקסס ובאוניברסיטה העברית בירושלים.

דר' שפייזמן הינה מנהלת שותפה  (ביחד עם דוד לוי-פאור) של פרויקט סדר היום הישראלי שהינו חלק מפרויקט בינלאומי The Comparative Agendas Project  בו חברות מספר מדינות שאוספות ומקודדות מידע לגבי שינויים במדיניות בתחומים שונים ברחבי העולם.

תחומי התמחותה מתמקדים בתהליך המדיניות, שינויים מוסדיים הדרגתיים, קביעת סדר יום, רעיונות מדיניות, מדיניות הגירה, מדיניות חברתית בארהב' ומתודולוגיה איכותנית בחקר מדיניות. עבודותיה עוסקות בעיקר בחקר אסטרטגיות שינוי הדרגתיות אשר יכולות להביא לשינוי משמעותי מבלי לשנות את המדיניות הפורמלית. דר' שפייזמן פרסמה מאמרים בכתבי עת מובילים בתחום המדיניות הציבורית Public Administration  ו Policy Studies Journal  וכן פרקים בספרים בהוצאות מובילות כגוןOxford University Press. מאמריה זכו בפרס חוקר צעיר על ידי האגודה הישראלית למדיניות חברתית ופרס המאמר המצטיין לתלמידי דוקטורט על ידי האגודה הבריטית למדיניות חברתית.

מנהל אדמיניסטרטיבי - מר אריאל אינהורן

יליד בת-ים (1984), בוגר ישיבת בני עקיבא "אדרת'" בת-ים. סרן במיל', בוגר תואר ראשון במדעי המדינה מורחב - בטחון ואסטרטגיה מבר אילן, ותואר שני בממשל ומדיניות ציבורית מבר אילן . בוגר קורסי עוזרים פרלמנטריים ודוברות פוליטית של המרכז הישראלי להכשרה פוליטית, סדנת CIC Diplomacy Workshop באוניברסיטת בר-אילן.

אריאל עוסק בתחום המחקר המודיעיני בחברת הסייבר Intsights  ובעל הסמכת MCSE של חברת מיקרוסופט, ומנהל את הצד המנהלי של התוכנית זאת השנה החמישית.