תואר ראשון במדעי המדינה B.A. במסלול חד חוגי

לימודי תואר במדעי המדינה (או 'מדע המדינה' בפי רבים) במחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן נועדו להעשיר את הידיעה וההבנה של התלמידים והתלמידות בנושאים הקשורים בחקר מוסדות ותהליכים מדיניים. לימודי תואר ראשון במדעי המדינה כוללים מגוון עשיר של קורסים בתחומי הממשל, יחסים בינלאומיים, מחשבה מדינית, מנהל ציבורי ומדיניות ציבורית, פוליטיקה ישראלית, אסטרטגיה וביטחון לאומי.

משך לימודי תואר ראשון במדעי המדינה:

תוכנית התואר במדע המדינה מתפרשת על פני 3 שנים.

למידע נוסף והרשמה ללימודי תואר ראשון במדעי המדינה אנו מזמינים אותך ליצור עמנו קשר כעת ואנו נחזור בהקדם.

תיאור מסלול תואר במדעי המדינה:

תואר ראשון במדעי המדינה במסלול החד-חוגי מאפשר לסטודנטים לימוד מעמיק בתחום. במהלך התואר ילמדו הסטודנטים את הבסיס התיאורטי למדעי המדינה במובן הרחב של המושג. בשנתיים בראשונות, קורסי החובה נותנים לסטודנטים ולסטודנטיות "ארגז כלים" בסיסי בממשל ופוליטיקה, מינהל ציבורי, יחסים בינלאומיים, מחשבה מדינית וכמובן: הבנה של העולם הפוליטי הישראלי.

קורסי הבחירה מאפשרים ללומדים להרחיב ולהעמיק את ידיעותיהם בנושאים מגוונים כגון פוליטיקה ישראלית, מדיניות אירופאית וסינית, אסטרטגיה וביטחון, סוגיות דת ומדינה, גלובליזציה, ועוד.

לימודי תואר ראשון במדעי המדינה באוניברסיטת בר-אילן מעניקים לסטודנטיות ולסטודנטים כלים לנתח את העולם הפוליטי הן בהיבט המקומי והן בהיבט הבינלאומי. מיומנויות אלו חשובות לכל אזרחי המדינה באשר הם ומאפשרות לנו לשאול שאלות ולבחון כראוי את נבחרי הציבור שלנו. בנוסף לימודי תואר ראשון במדעי המדינה מאפשרים לבוגרי החוג להשתלב בעולם העשייה הפוליטית, במגזר הציבורי ובמגזר השלישי.

תנאי קבלה ללימודי תואר במדעי המדינה:

• מועמדים ללא ציון פסיכומטרי:
  1. תעודת בגרות מלאה בממוצע בגרות משוקלל של 98.
  2. מבחן אמי"ר או אמיר"ם

חשוב לדעת לגבי תואר B.A במדעי המדינה:

תכניות לימודי תואר במדעי המדינה מפורטות לפי שנים:

שנת הלימודים  תוכנית הלימודים
תשפד לצפייה
תשפג לצפייה
תשפב לצפייה
תשפא לצפייה
תשפ לצפייה
תשעט לצפייה

* תוכנית תואר ראשון במדעי המדינה נתונה לשינויים

לקבלת מידע נוסף בנושא תואר במדעי המדינה או להרשמה לתואר ראשון מדעי המדינה באוניברסיטת בר-אילן, צרו קשר דרך דף צור קשר ונחזור אליכם בהקדם.