מחזורים קודמים

משתתפי התכנית מחזור ד'- תשע"ו

 

אופק כהן – 24, ירושלים, שנה ג' תקשורת ומדעי המדינה דו ראשי


נולדתי וגדלתי בירושלים. בשנתיים האחרונות אני גרה בגבעת שמואל, צמוד לקמפוס.  בשנה האחרונה התמחתי בערוץ הכנסת ובמקביל העברתי קורס מד״צים (מדריכים צעירים) לבני נוער מטעם משרד החינוך. השנה אני עוסקת בהעברת תכנים של תרבות ישראל בתיכונים ממלכתיים ומשמשת כדוברת של תא פוליטי בתוך הקמפוס. עיקר הלימודים באוניברסיטה הם בפן התיאורטי, מעניין אותי לראות כיצד התיאוריה משתלבת במציאות אל תוך המגזר הציבורי שנוגע לחיים של כל אחד מאיתנו.אני מאמינה שבכדי להצליח צריך לעבוד קשה ולכן אני מוכנה לתת את כל כולי.

 

אור שמע ייטב – 24, נווה אילן, שנה ג' מדעי המדינה מורחב


בשנתי הראשונה בשירות הלאומי סייעתי בקליטת עלייה ולימוד השפה העברית באולפן ללימוד עברית. אחד הצעדים המשמעותיים בחיי היה השליחות בקהילה יהודית בחו"ל כחלק משנתי השנייה בשירות הלאומי. במסגרת השליחות הייתי פעילה בכל התחומים החברתיים בקהילה תוך הדגשת המסר הציוני ואהבת ארץ ישראל. בעבר עבדתי במשרד עורכי דין וכיום אני עובדת במשרד מהנדסים "קובי ייטב". האג'נדה שלי בחיים היא- על כל אדם ואדם לשאוף לתרום לחברה ולסייע לבני האדם. הדמוית החשובות בחיי הן בני משפחתי וחבריי.

 

אורליה גלעם – 24, מעלה שומרון, שנה ג' מדעי המדינה ותקשורת


נולדתי בצרפת ומשפחתי עלתה ארצה כאשר הייתי בת שנתיים. גדלתי ברעננה, למדתי בתיכון הדתי אמי"ת רננים. בצבא שירתתי במודיעין בתפקיד מאתגר ומעניין וכיום אני משרתת מילואים פעילה. בעת שירותי בצבא, נשלחתי ללוות קבוצת סטודנטים מצרפת במסגרת פרויקט "תגלית". כיום אני טכנאית צילום באולפן הטלוויזיה של בית הספר לחינוך באוניברסיטה. בעתיד אני שואפת לעבוד במגזר הציבורי בתחום בו אוכל לתרום ולפעול למען המדינה. אני מאמינה שצריך לפעול למען קירוב יהודי התפוצות לישראל והעמקת הקשר בינם לבין ארץ ישראל.

 

אושרית מנדלוביץ' - 23, בית גמליאל, שנה ג' מדעי המדינה ותקשורת דו ראשי + תעודת הוראה


למדתי בבית הספר במגמת תיאטרון ולאחר מכן שנתיים של שירות לאומי - שנה אחת במוסד לביטוח לאומי ושנה נוספת עסקתי בחינוך בבית ספר עם נוער בסיכון. כיום עובדת במחלקה ללימודי המזה"ת בבר אילן; אחראית על שיווק המחלקה ומתן ייעוץ לסטודנטים. בכל שלב דאגתי להביא את האישיות שלי לידי ביטוי ולראות איך ניתן להפוך את השגרה למשהו מיוחד יותר. לסיום, אציין שאני מאמינה בדרך ולא רק בתוצאה. ברגע שכל אדם ישאף לממש את ה-100% הקיימים בו, וידאג להיות מי שהוא – ולא אדם אחר, הוא יוכל להיות גאה בעצמו.

 

אמיר לולו – 24, כוכב יאיר, שנה ג' מדעי המדינה והיסטוריה


בשנה הבאה אני מתכנן להתחיל השלמות לתואר שני בכלכלה, בנוסף אני עובד בחברת אל-על (דייל קרקע). אני שואף לעתיד להתקדם עם הלימודים ובו זמנית בעשייה ציבורית למען המדינה (בדגש על משרד החוץ), אני חושב שאין דבר ראוי יותר משירות למען האחר, למען החברה ודרך עשייה את לקדם את אותם ערכים אשר חונכתי "על ברכיהם" בצופים במשך כמעט עשור. 

 

דוד (דדי) אופק – 26, קריית אונו, שנה ב' מדעי המדינה וקרימינולוגיה דו ראשי


מגיל 16 התנדבתי במד"א ולאחר שירות צבאי  כפאראמדיק התחלתי לעבוד בניידות ובמוקד מד"א. בשנה האחרונה עבדתי כקצין מחקר במחלקת הפרויקטים האירופאים במד"א בפרוייקט של פיתוח מערכות להתמודדות עם אירועי אב"כ . תחביביי העיקריים הם צילום סטילס וטיולים. בשנים האחרונות התחלתי להתעניין יותר ויותר בפוליטיקה ובשיקולים לקבלת החלטות מדיניות וביטחוניות. הייתי רוצה לראות את עצמי משתלב במגזר הציבורי בתחום שיאפשר לי ללמוד ולפתח פרספקטיבות שונות שבעזרתן אוכל לתרום את חלקי ולשפר את המצב המדיני – ביטחוני (בעיקר) באופן שישרת את מדינתי נאותה. "כדי שהרוע ינצח די בכך שהטובים ישבו בשקט" – אדמונד ברק.

 

דוד אספה – 27, פתח תקווה, שנה ג' מדעי המדינה מורחב


בין השנים 2003-2006 למדתי בתיכון טכנולוגי "עמל א" בפתח תקווה במגמת רשתות מחשבים וסיימתי את לימודיי עם תעודת בגרות מלאה. לאחר מכן התגייסתי לשרות מלא במג"ב בתפקידי לוחם ומפקד כיתה. במהלך שירותי הוצבתי כמעט שנתיים בירושלים בתור לוחם ומ"כ, ובהמשך עברתי לבסיס ההדרכה החיילי בו מילאתי תפקיד מפקד טירונים במשך ארבעה חודשים. לאחר סיום שירותי הסדיר ועד היום אני עובד כמאבטח במוסדות חינוך, ובד בבד שיפרתי את ממוצע ציוני הבגרות שלי במכינה הקדם אקדמאית לווינסקי בת"א, ובימים אלו מתנדב במסגרת מלגה בארגון "אחריי" להכנה לצבא. השאיפה המרכזית שלי היא להיחשף לעשייה ציבורית במגזר הציבורי, לתרום למען הציבור, ולהשתלב בעתיד בתוך המגזר הציבורי.

 

דן גרייבר – 26, ראשון לציון, שנה ב' מדעי המדינה והיסטוריה דו-ראשי


במקור מאשדוד, בשנתיים האחרונות מתגורר עם ארוסתי בראשון לציון. בוגר מגמת מחוננים בביה"ס התיכון מקיף ג' ע"ש רוגוזין באשדוד. השתחררתי מהצבא בדרגת סגן כאשר בתפקידי האחרון תפקדתי כממלא מקום רב סרן בתור ראש מדור תכנון תגבורת תומכי לחימה. על תפקודי בתפקיד קיבלתי תעודת הצטיינות מטעם ראש חטיבת כ"א בזרוע היבשה וכן מראש מחלקת כ"א סדיר בזרוע היבשה. הייתי שותף מלא בעבודות מטה בנושאים שונים – החל מהקמת יחידות, פירוק יחידות, תגבורים ייעודים בהתאם למצב הביטחוני ועוד רבים נוספים. כיום עובד במשרת סטודנט כמוקדן בחברת איתוראן. אני מאמין בעבודה קשה ומחויבות למקום בו אתה נמצא תוך בחינת אפשרויות קידום ושיפור תמידי על מנת למנוע דריכה במקום.

 

חמדת מלכה – 22, מודיעין, שנה ג' תקשורת ומדעי המדינה


כיום מתגוררת במעונות של אוני' בר אילן. יו"ר תא הסטודנטים 'ישראלים' בבר- אילן ופעילה מאוד בקמפוס, בנוסף פעילה במטה למען שחרור פולארד, פעילה באגודת הסטודנטים, הקמתי סניף של תנועת נוער במודיעין, שירתתי שנתיים בשירות לאומי בבאר שבע בשכונה ד'. הייתי יחד עם משפחתי בשליחות בדרום אפריקה במשך כעשר שנים. בעלת כושר מנהיגות, אחראית, ראש גדול, טובה בעבודת צוות וביחסים בינאישיים, חברותית, מסורה ואוהבת אתגרים. אני פטריוטית ברמ"ח איברי, ולכן השאיפה שלי זה להתקדם בתחום הציבורי- פוליטי, להשפיע ולתקן כמה שיותר במדינת ישראל. ברצוני לדאוג לאזרחי ישראל, כדי שהחיים במדינה יהיו כמה שיותר טובים ויהודים נוספים יעלו ארצה.

 

טל כהן – 22, רמת-גן, שנה ב' מדעי המדינה וכלכלה


במקור מירושלים. עובדת כיום במשרה חלקית במזכירות המחלקה ללימודי מידע. לפני הלימודים עשיתי שנתיים שירות לאומי במשרד הביטחון ובגרעין בני עקיבא ביהוד, לאחר מכן למדתי שנה במדרשת נשמת. אני מתנדבת בעמותת פעמונים כבר שנה שנייה, פעמונים זו עמותה שמלווה משפחות שנמצאות במצב כלכלי קשה ומדריכה אותן לתכנון כלכלי נכון. בשנה שעברה ליוויתי משפחה עם קשיים כלכליים, השנה אני ראש צוות פעמונים בר אילן ואחראית על 6 צוותים שמלווים משפחות. כמו כן הייתי פעילה במועצת כלכלה בשנה שעברה. אני מקווה מאוד שהכלים שאקבל בתואר ובהתמחות יעזרו לי למצוא את מקומי בעתיד במקום בו אוכל לתרום מיכולותיי ולעזור לחברה.

 

לידור קונפינו – 26, ראשון לציון, שנה ג' תקשורת ומדעי המדינה


בתיכון, למדתי במגמה מדעית מוגברת והשגתי בגרויות בפיזיקה, מחשבים וצרפתית. בצבא, שימשתי בשירות החובה כרכז אמצעי תקשורת באגף התקשוב והמשכתי בשירות קבע, במשך כשלוש שנים בגדוד קשר מטכ"ל, כמפקד מחלקה וכסגן מפקד פלוגה העוסקת בלוגיסטיקת תקשוב בכלל ומסווגת בפרט. באוניברסיטה, השגתי הצטיינות דיקן בשנה הראשונה. בתרומה לקהילה, שימשתי כחונך מטעם עיריית ראשון לציון ופעם  מטעם פר"ח. בנוסף, במסגרת מחויבות אישית , זכיתי בפרס ראש העיר בשל פועלי כחונך בפנימיית בני ארזים, פנימייה לילדים עם צרכים מיוחדים. ה"אני מאמין" שלי הוא "מחשבה יוצרת מציאות"- הכל מתחיל מאמונה פנימית שלנו, שמעודדת את קיומה של המציאות בה אנחנו חפצים.

 

מירב צברי – 23, יהוד, שנה ב' ייעוץ חינוכי ומדעי המדינה


בשירות הלאומי הייתי קומונרית בתנועת בני עקיבא באשקלון תפקיד הכלל בניית תוכנית חינוכית לסניף, ניהול צוות הדרכה והתנהלות מול גורמים שונים כמו: עירייה, ביה"ס, מתנ"ס ומזכירות התנועה. במהלך הלימודים האקדמיים עסקתי בחינוך במסגרות שונות: מדריכה בתוכנית "אפיקים" בתיכון "יגאל אלון" ביהוד, מדריכת העצמה בעמותת "חינוך לפסגות" מרכז "אקדמית רמלה", חונכות  חינוך מיוחד במסגרת נופשון שומרון, חונכות אישית במסגרת פר"ח . בנוסף לכך בשנה האחרונה נבחרתי להיות נציגת "מועצת הסטודנטים" מטעם מחלקת חינוך באגדות הסטודנטים בר אילן וכן לקחתי חלק בהקמת  מועצת בית הספר לחינוך בבר אילן. אני מאמינה שכדי ליצור שינוי עמוק ושיפור בחברה הישראלית יש צורך ללכת אל עבר הבסיס, אל הדור הצעיר, לשים את החינוך במקום הראוי לו.

 

ניצן אדרי – 24, כפר תבור, שנה ב' משפטים ומדעי המדינה


נולדתי וגדלתי בכפר תבור. אני לומדת בבר אילן זו השנה השנייה בפקולטה למשפטים במסלול לתואר ראשון ובמחלקה למדעי המדינה במסלול לתואר שני.  לפני הצבא יצאתי לשנת שירות מטעם הסוכנות היהודית בקהילה היהודית במילווקי, ויסקונסין. בצבא שירתי כמש"קית חינוך ביחידת 8200. עם שחרורי עבדתי כרכזת תנועת הנוער בכפר תבור. בשנת 2013, יחד עם שני תושבים צעירים מכפר תבור, השתתפתי בבחירות למועצה המקומית. בבחירות זכינו בשלושה מנדטים וכיום אני חברה במועצת כפר תבור ומתפקדת כיו"ר ועדת מלגות, יו"ר ועדת איכות הסביבה וחברה בוועדה למניעת הסמים והאלימות. אני מאמינה באדם ומאמינה בחינוך. בעתיד הייתי רוצה להוביל לשינוי חיובי ולדאוג למדינה שלי, לעם שלי ולעולם בכלל.

 

סתיו כהן – 21, גדרה, שנה ב' פסיכלוגיה ומדעי המדינה


השנים לפני תחילת לימודיי היו שנות השירות הלאומי שלי. בשנה הראשונה, לקחתי חלק בעבודת הקודש אותה עושה עמותת 'משאלת לב', ועזרתי להגשים משאלות לילדים חולים. במהלך שנה זו למדתי רבות וקיבלתי המון פרספקטיבה על החיים. בשנתי השנייה עבדתי בקהילה יהודית בארצות הברית (ממפיס, טנסי), שם חוויתי תרבות חדשה, התנסיתי בהרמת פרוייקטים ובקצת הסברה ישראלית. כרגע, ולצד לימודיי אני עובדת במשרד המבקר הפנימי של האוניברסיטה ומעבירה שיעורים פרטיים. תכונה חשובה לי, אותה אני מנסה לקחת איתי לכל מקום, היא ראייה חיובית ושמחה, אני מאמינה כי אם תחייך ותסביר פנים - אנשים, העולם כולו ואף המזל יאירו לך פנים בחזרה.

 

רוני גלם – 24, יבנה, שנה ג' תקשורת מדעי המדינה + תעודת הוראה


למדתי בתיכון "גינסבורג האורן" ביבנה במגמות תקשורת וביולוגיה. בשנים אלה הייתי יו"ר מועצת התלמידים והנוער העירונית וכתבת במדור הנוער של ynet. שירתתי כמש"קית חינוך ומפקדת צוות במהלך הכשרת מש"קיות חינוך וכן בקורס הכשרת מפקדים בבה"ד החינוך והנוער. לאחר שירותי הצבאי הדרכתי במשך שנתיים בעמותת "תעשיידע" – עמותה למען חינוך מתקדם מיסודה של התאחדות התעשיינים. אני בוגרת הסדנה לדיפלומטיה ציבורית מטעם CIC של בית הספר לתקשורת באוניברסיטת בר-אילן . כיום, אני עובדת בקהילת הבוגרים של אוניברסיטת בר-אילן וכן מכהנת כסגנית נשיאת מודל האו"ם באוניברסיטה.בין המשפטים שמנחים אותי בתחנות חיי נמנה "או שתכתוב משהו ששווה לקרוא אותו, או שתעשה משהו ששווה לכתוב עליו" (בנג'מין פרנקלין).

 

רותם שטאובר – 24, בית גמליאל, שנה ג' תקשורת ומדעי המדינה + תעודת הוראה


במסגרת השירות הלאומי התנדבתי במשך שנתיים בבית חינוך עיוורים בירושלים. כיום מתמחה במשרד הפרסום גיתם  BBDO IM , במסגרת ההתמחות עוסקת בכריית מידע באינטרנט, כתיבת תוכן ולוקחת חלק פעיל בפרוייקטים של המשרד. בנוסף, עובדת כמזכירה ויועצת לסטודנטים במחלקה ללימודי המזרח-התיכון בבר אילן. בזמן הפנוי המועט שנותר לי אני עוסקת בעריכת וידאו, קריאת ספרים ואומנות.  אוהבת ללמוד, להתנסות בדברים חדשים ומשתדלת לשמור תמיד על מחשבה יצירתית ומקורית.

 

שרון אונר – 24, מודיעין, שנה ג' משפטים ומדעי המדינה


החיבור, ההנאה והעניין בקורסי מדעי המדינה הביא אותי להירשם לתכנית תואר ראשון במשפטים ותואר שני במדעי המדינה. בשנתיים האחרונות עבדתי בשני משרדי עו"ד אשר תרמו רבות לנסיוני בתחום המשפטי, כמו גם להתמודדותי עם משימות מורכבות, קבלת אחריות, מקצועיות, ומסירות לעבודה.  ההזדמנות ללמוד ולרכוש ידע בהתמחות במגזר הציבורי מהווה אתגר ועניין רב עבורי ואני סבורה כי יכולותיי, כישוריי ורצוני להשתלב ולהתנסות יוכלו לתרום רבות לביצוע התפקיד. אני מאמינה כי כל משימה יש לבצע על הצד הטוב ביותר, באסרטיביות, דייקנות, והגדלת ראש.

 

משתתפי התכנית מחזור ו'- תשע"ח

 

גיא בדוסה- 27, תל אביב, שנה ג', מדעי המדינה וקרימינולוגיה

גדלתי ברמת גן, בשכונת רמת חן. למדתי בבית ספר יסודי "רמת חן" ובתיכון "בליך". הייתי בתנועת הנוער "צופי רמת חן". סיימתי בגרות במסלול פסיכולוגיה סוציולוגיה והיסטוריה מורחב. התגייסתי לצה"ל ועשיתי שירות מלא של 3 שנים בחיל הים בספינות הטילים. התחלתי כנשק וסיימתי כנשק בכיר, תפקיד בו הייתי אחראי על אחזקת כלי הנשק בספינה וניהול צוות נשקים. במהלך הלימודים השתתפתי בתכנית הידברות של אוניברסיטת בר אילן, המנסה לבנות דו שיח של הידברות בין דתיים לחילוניים. כמי שמגדיר את עצמו כמסורתי, ניסיתי במהלך הדיונים להביא את הצדדים לעמק השווה ופעמים רבות נחלתי הצלחה. אני מאמין כי יש לי יכולת לקרב בין אנשים בעלי דעות שונות, דבר שיכול ליצור שיח טוב וסבלני בחברה הישראלית.

רחלי דגני- 22, לוד, שנה ג', משפטים ומדעי המדינה

אני לומדת תואר ראשון למשפטים ותואר שני במדעי המדינה. השירות הלאומי שלי נעשה בשני תחומים שונים אחד מן השני- בית חולים "שערי צדק" ובאולפנית הראל בנהריה. אני מאמינה שהשוני הזה מאפיין אותי בתחומים רבים. במסגרת לימודי אני עובדת במרכז רקמן לקידום מעמד האישה, לצד השתתפותי בתכנית מודל האו"ם. תחום המדיניות הלאומית מעניינת אותי במידה רבה, כמו גם התחום הבינלאומי והשלכותיו על החברה הישראלית. שאיפתי היא לתרום להמשך פיתוחה של המדינה הן בכלים משפטיים והן בכלים חברתיים, מתוך ראיה גלובלית על מיקומה של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית.

אלקנה דשן- 28, ירושלים, שנה ג', מדעי המדינה ומזרח תיכון

כמילותיו של טשרניחובסקי בשירו האהוב עלי מאוד- 'אני מאמין'- מאמין אני באדם ובעם בדור הזה, ברוחו ובחלומותיו, בשאיפותיו ובתקוותיו לחיי אושר דרור ורעות בארץ הזו.

חב זכות מחד ואחריות גדולה מאידך להיות בן העם והארץ הזו דווקא בדורנו אנו.

לאחר לימודי התיכוניים התנדבתי לשנת שירות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים, למדתי 3 שנים בישיבה, יצאתי לשליחות ציונית של שנה מטעם הסוכנות היהודית ובני עקיבא העולמי בארה"ב והתגייסתי לשירות צבאי ביחידה מסווגת באמ"ן. במהלך השנים מאז התיכון ועד היום עסקתי והתנדבתי בפעילות חברתית מגוונת בארגונים שונים  במגזר השלישי . הערכים עליהם חונכתי והמפגשים הבין אישיים  אותם חוויתי במהלך חיי בארץ ובתפוצות, גרמו לי להאמין בטוב האדם, ביכולתו ובמחויבותו לפעול למען חברה טובה עוד יותר. אני מאמין במגזר הציבורי  ושואף להשתלב בו מתוך ההבנה כי לו הכח והאמצעים להשפיע בצורה מיטבית על חיי החברה בישראל.

 

דניאל הרשקוביץ- 25, קרית אונו, שנה ג', מדעי המדינה ותקשורת

מגיל שבע -עשרה אני חברה ובוגרת ארגוןLEAD,  במסגרתו הקמתי פרויקט לקידום מעורבות חברתית ברדיו, יצאתי למסע לתוך החברה הישראלית ולקחתי חלק במיזמים כמו יום המורה .

בצבא הייתי מדריכה ומפקדת קורס מדריכות איסוף קרבי, שירות משמעותי אינטנסיבי שהעניק לי אינסוף כלים. לאחר השירות, גרתי שנה בגרמניה, במטרה ללמוד שם. תחושה פנימית עמוקה הכווינה אותי לחזור לארץ. לאחר שלוש שנים של עבודה במגזר העסקי, הבנתי שעל מנת להרגיש מימוש אני צריכה לפנות למגזר השני או השלישי. התחלתי את לימודיי באוניברסיטה ובשנה האחרונה עבדתי כרכזת בעמותת פר"ח, ניהלתי 5 פרוייקטים מרתקים, החל מחינוך  פורמלי ועד חינוך מיוחד לגיל הרך. אני מעוניינת לקחת חלק במגזר הציבורי ובעזרת תכנית ההתמחות לחדד כיצד אוכל לתרום ולהיתרם בצורה המיטבית. אני מאמינה שכאשר מגיעים ללמוד, עם נכונות כנה לשפר ולקדם בהכרח נולדים מכך דברים טובים.

ספיר זילכה- 23, רמת גן, שנה ג', תקשורת ומדעי המדינה

שמי ספיר והשנה אני מתחילה את שנתי השלישית ללימודים במסלול דו ראשי תקשורת ומדעי המדינה. בצבא שירתי כקצינת סגל פיקודית וכיום אני עובדת בחטיבת הטלוויזיה בתאגיד השידור הישראלי ומשמשת כדוברת של תא סטודנטים באוניברסיטה. אני מאמינה כי שינויים לא קורים בין לילה, אלא מתחוללים רק לאחר עבודה קשה ומאומצת בשילוב הרבה אמונה בצדקת הדרך, ולכן אני שואפת לקחת חלק בעשייה ציבורית ולקדם ערכים ציוניים.

ניקול טל- 23, הוד השרון, שנה ג', מדעי המדינה מורחב

נולדתי וגדלתי בעיר מעלות שבגליל המערבי. בצבא שירתתי בתור ספורטאית מצטיינת (בפועל הייתי סמב"צית) בחיל האוויר. כיום, בנוסף להיותי סטודנטית, אני ספורטאית נבחרת ישראל בסיוף, חברת הסגל האולימפי, אלופת ישראל לבוגרים לשנת 2017 וזוכת מדליית הארד באליפות העולם לנוער בשנת 2014. גדלתי על ערכים של אהבת הארץ ועם השנים הבנתי שהשאיפה שלי היא לייצג את המדינה, דרך עבודה במשרד החוץ, במשרדי הממשלה, בהסברה או בדרכים אחרות. על מנת להצליח במקומות הללו, הבנתי שעליי להרחיב את הידע שלי, וזו הסיבה שבזכותה בחרתי ללמוד מדעי המדינה. במסגרת היותי ספורטאית, יצאתי לתחרויות בארצות שונות בעולם ופעמים רבות נתקלתי באנשים שהידע שלהם על מדינת ישראל מסתכם בפרטים השליליים שהתקשורת העולמית מציגה בפניהם. אחת השאיפות שלי היא לנסות לשפר את התפיסה הרווחת על מדינת ישראל ולגרום לאנשים לראות את ישראל דרך העיניים שלי.

אילנה יוסף- 23, עכו, שנה ב', תקשורת ומדעי המדינה

נולדתי וגדלתי בצפון, התחנכתי בבית חינוך קיבוצי אשר השפיע רבות על גיבוש הזהות שלי. לאחר התיכון, התגייסתי למערך השלישות דהיינו חיל משאבי האנוש. הסיפוק העצום שקיבלתי מהתפקיד בו שובצתי הביא אותי להחלטה לצאת לקורס קצינים. סיימתי את שירותי הצבאי לאחר שירות בן שלוש שנים והחלטתי להמשיך את תפקידי בגדוד המילואים עליו הייתה אמונה . בתחילת התואר הצטרפתי כנציגה למועצת תקשורת ומדעי המדינה, ובמסגרת הלימודים אני משתתפת במלגת המצטיינים בתחום הדיפלומטיה הציבורית של ביה"ס לתקשורת .
אני בת להורים עולים מברית המועצות על כן אני דוברת גם את השפה הרוסית. חונכתי על פי ערכי הציונות והעבודה הקשה לכן אני תמיד שואפת להגיע גבוה תוך הפגנת מסירות ונאמנות. אני רואה בתואר שלי ובתוכנית הפרקטיקום כנקודות פתיחה לעשיית הציבורית אליה אני מכוונת .
שאיפתי היא לתרום לקידום ההסברה הישראלית ולפעול למען המולדת מתוך תחושת שליחות .

נתן כהן מגנוס- 25, גבעת שמואל, שנה ג', פסיכולוגיה ומדעי המדינה

שמי נתן כהן-מגנוס, עולה חדש מארצות הברית המתגורר בארץ כבר מעל שבע שנים. למדתי בישיבה שנה וחצי, ואז למדתי תכנית של לימודי ערבית באוניברסיטה העברית.

שירתתי שנתיים ושמונה חודשים כלוחם ביחידת גדס"ר נח"ל, בפלחה"ן. לקחתי חלק באימונים ופעילויות רבות בכל רחבי הארץ, כולל לחימה במבצע "צוק איתן". כרגע אני מתחיל את השנה השלישית שלי באוניברסיטה בלימודים בפסיכולוגיה ראשי ומדעי המדינה משני. אני גר בגבעת שמואל ומתחתן בעוד שלושה שבועות.

כל חיי התעניינתי בענייני פוליטיקה. מגיל צעיר קראתי ספרים על פוליטיקה, גם תיאורטית וגם מעשית. בשילוב עם החינוך הציוני שקיבלתי מהוריי, התעניינתי במיוחד במדינת ישראל ובאתגרים המיוחדים עמם היא מתמודדת. אני מאמין שהחיים במדינת ישראל הם לא קלים ,ודרוש הרבה מוסר עבודה ומוטיבציה כדי להצליח גם באופן אישי וגם כדי לתרום לחברה. יש לי את שתי התכונות האלו ואני נרגש לקראת ההזדמנות ליישם אותן בעבודה מעשית במגזר הציבורי, וללמוד מהניסיון הזה.

חן מועלם- 23, אור יהודה, שנה ג', מדעי המדינה ומנהיגות וניהול מערכות חינוך

אני עובדת כשנתיים במנהל הסטודנטים באוניברסיטה, ונציגת שנה ב' במועצת תקשורת- מדעי המדינה. בשירות הלאומי הייתי קומונרית במשך שנתיים בסניף בני עקיבא בקרית הרצוג (בני ברק), תפקיד שדרש ממני ליצור קשרים אישיים, לבנות ולהעביר מערכים חינוכיים וליצור שיתופי פעולה עם תושבי השכונה. נשיאת האחריות הגדולה פיתחה אצלי את הרצון לתרום לחברה הישראלית ולהשפיע במגזר הציבורי. אני מאמינה כי בכוחנו להפוך את העולם שלנו למקום טוב יותר לחיות בו, לכן בחרתי ללמוד ולשלב בין לימודי חינוך למדעי המדינה. בעיניי, ההשפעה בעזרת החינוך אינה מתחילה ומסתיימת בכיתת הלימוד, אלא קשורה בתהליכים וקבלת החלטות במגזר הציבורי. על ידי חינוך ניתן לגעת בלב של אנשים ולהשפיע עליהם ברמה אישית. וברמה גבוהה יותר, במערכת הציבורית-מדינית, ניתן לקבל החלטות ולהשפיע בצורה רחבה על החברה הישראלית כולה.
לכן אני שואפת לקחת חלק ולתרום מעצמי בעשייה ציבורית- חברתית על מנת שאפעל לאור הערכים בהם אני מאמינה, ולקדם את החברה שלנו למקום מצמיח ובונה.

יובל מרינגר- 26, תל אביב, שנה ג', מדעי המדינה ותרבות צרפת

גדלתי ביהוד וכיום מתגוררת בתל אביב. במקביל ללימודים, אני עובדת בחברת PAYONEER כמנהלת ידע במחלקת שירות לקוחות. בתור נערה עסקתי רבות בהתנדבות בארגון "נוער לנוער" ובכל דבר הקשור לעיתונות צעירה:
עבדתי ב"מעריב לנוער", שידרתי ברשת א' והייתי במחזור הראשון של "ארגון העיתונאים הצעירים".
בשירותי הצבאי המשכתי באותו מסלול ושימשתי כמפיקת אקטואליה ועורכת חדשות בגל"צ ,שם נחשפתי לצדדים שונים של המינהל הציבורי והבנתי שהשאיפה האמיתית שלי אינה לדווח על מדיניות או החלטות חדשות - אלא להיות חלק משמעותי מהעשייה. כך הגעתי ללימודי מדעי המדינה בבר אילן. סדנת הדיפלומטיה הציבורית של המחלקה  לתקשורת והקורסים המגוונים במדעי המדינה עודדו אותי לחשוב באופן ביקורתי ויצירתי ועוררו בי את הסקרנות ללמוד עוד על המינהל הציבורי. החלום הוא להגיש מועמדות לקורס הצוערים של משרד החוץ עם סיום התואר ולייצג את ישראל ברחבי העולם .

אורטל סיום- 25, שנה ב', מדעי המדינה וניהול מערכות חינוך

נולדתי וגדלתי בנתניה. את שירותי הצבאי עשיתי בחיל חינוך והנוער, לימדתי עברית עולים חדשים, יצאתי לקצונה בתפקידי הראשון הייתי אחראית על לימוד עברית של עולים יוצאי אתיופיה לאחר מכן הייתי אחראית על השלמת ההשכלה בצה"ל, פסיכומטרי ליוצאי אתיופיה וקורס הוראה ופיקוד לבני ישיבות הסדר.

לפני הגיוס לצבא עשיתי שנת שירות שבמסגרתה עבדתי עם אוכלוסיות בעלי צרכים מיוחדים ,נוער בסיכון ועולים חדשים.

אני מאמינה בחינוך, אני מאמינה שחינוך הוא מפתח לכול, חינוך זה הפנים שלנו, חינוך זה דור העתיד. הלימודים נותנים לי ידע אודות מערכת החינוך על דורותיה ומדע המדינה מלמד על פוליטיקה והתפתחותה, אני מאמינה שילוב תחום החינוך ומדע המדינה יקנה לי ידע וניסיון שייסעו לתרום ולקדם את מערכת החינוך.

 

אבישי צארום- 25, רמת גן, שנה ג' מדעי המדינה וניהול מערכות חינוך

גדלתי ברמת גן במשפחה בעלת מודעות ואכפתיות ציבורית גבוהה מאד. לאחר שנה במכינה קד"צ, התגייסתי לשירות מבצעי בחיל האויר. התמחיתי בבקרת תעבורה אווירית ומוניתי לאחראי הדרכה מחלקתי ואחראי משמרת. בחרתי מסלול לימודים אקדמי בתחומים שבהם אוכל להשפיע על החברה בכלל ועל הדור הצעיר בפרט. אני בוגר מחזור ד' של תכנית 'האקדמיה לציונות' של 'חזון לאומי', וכן עשיתי קורס יועצים פרלמנטריים ב'המרכז הישראלי להכשרה פוליטית' ו'המכללה לניו מדיה'. אני מאמין שכל אדם צריך לשאול את עצמו מה וכיצד הוא יכול לתרום לכלל, ולא להסתגר אך ורק בחייו הפרטיים. חשוב לי להכיר את המגזר הציבורי מבפנים ,כדי שאוכל להבין כראוי את כוחו מגבלותיו ויחסיו אל מול המערכת הפוליטית. הבנה נאותה של שתי הזירות הללו היא המפתח לקידום יעיל ומוצלח של מטרות אידיאולוגיות.

 

משתתפי התכנית מחזור ז' - תשעט

 

איל טור - בן 22, גבעת שמואל, שנה ג', מדעי המדינה וכלכלה

לפני כשנתיים הצטרפתי למועדון מודל האו"ם באוניברסיטה, אני זוכר את הלחץ שהרגשתי בראיון קבלה לתכנית בו נדרשתי לעמוד מול קהל ולנאום. השתתפתי בכנסים ארציים ובינלאומיים בישראל ובמדריד וצברתי חוויות מדהימות. מאז הייתי סגן נשיא המועדון, שימשתי כמנהל כנס ארצי ולבסוף נבחרתי להיות נשיא ארגון מודל האו"ם בישראל שמאגד את מועדוני מודל האו"ם בישראל. אני רואה חשיבות עצומה בתרומה למדינת ישראל ולחברה, ואחת מהדרכים לעשות זאת היא להשתלב במנהל הציבורי. דרך נוספת היא העתודה בצה"ל. בחרתי ללכת בשתיהן. יכול להיות שזה ייתפס כנאיביות, אבל אם אנחנו לא מוכנים לפעול לפי האידיאליים והערכים שמנחים אותנו, אז מדוע ללמוד מדעי המדינה? בעיניי מדעי המדינה זה שליחות, ובשביל לעשות את מה שאנחנו מאמינים שהוא נכון צריך לפעמים לקחת קפיצה של אמונה, גם אם לא נדע בדיוק איפה נעבוד ואיזה הזדמנויות יצוצו.

איליה בלכמן - בן 35, יהוד-מונסון, שנה ג', מדעי המדינה וקרימינולוגיה

עליתי לישראל ב1998 וכעבור 4 שנים התגייסתי לצבא לחטיבת הצנחנים כלוחם. כאיש מילואים השתתפתי במבצע 'עופרת יצוקה' ו'עמוד ענן' בעזה. כמשרת מילואים פעיל אני ממשיך לתת את חלקי לטובת המדינה ואזרחיה. אני לומד במסלול הנ"ל משום שלדעתי ישראל זקוקה לשינויים מהותיים בעולם הפוליטי הן ברשות המבצעת והן ברשות המחוקקת. אני מאמין שצריך להתחיל בשינוי ההמנון כי מדינת ישראל כבר איננה מדינת חזון אלא מדינת שירות. פרט לתרומתי הפיזית למדינה, הייתי רוצה לתרום רעיונית ולהציע תהליכים של שינוי לטובת המסגרת הארגונית והחברתית של המדינה. הפוליטיקה הישראלית זקוקה לדם חדש ואולי גם לשינוי הפרדיגמה.

אלון ששון - בן 23, ראשון לציון, שנה ב', מדעי המדינה מורחב

נולדתי וגדלתי בעיר ראשון לציון. בחטיבה ובתיכון למדתי במסלול לימודים מואץ המכונה מופ"ת (מתמטיקה, פיזיקה, ותרבות) בו השלמתי את לימודי המתמטיקה והפיזיקה ברמה של חמש יחידות לימוד בכיתה י"א. במסלול המואץ,  למדתי ערבית וכימיה גם כן. ההתעניינות והסקרנות שלי סביב התחום הפוליטי החלה בגיל צעיר, ובאה לידי ביטוי בצפייה עקבית בחדשות ובקריאת כתבות עיתון שונות העוסקות בנושא.

בחירתי  ללמוד במסלול החד חוגי והמורחב של מדעי המדינה נבעה במידה רבה מרצוני להעמיק את ידיעותיי ולהיחשף  להיבטים ולנדבכים שונים בתחום הפוליטי.

תוכנית הפרקטיקום ,עבורי, היא הזדמנות להעשיר את עולמי בכל הנוגע לתחום השירות הציבורי ומהווה נקודת פתיחה להשתלבות  במגזר הציבורי אליה אני מכוון.

אני סבור שנחישות, התמדה והשקעה יכולים לסייע לאדם להגשים את חלומותיו ולממש את שאיפותיו.

אלכס בינקין - בן 26, אשדוד, שנה ב', מדעי המדינה ומידענות

מגיל קטן אני מתעניין באקטואליה ונושאים מדיניים. כבר במהלך השירות הצבאי העברתי חודשים במחקר עצמאי על נושאים מדיניים רבים. לאחר השירות הצבאי החזקתי במקצוע משמעותי בתחום ההיי-טק, אך החלטתי להיכנס לעולם הפיננסי על מנת להכיר את התחום לעומקו ולצבור ידע שישמש אותי לכל החיים. לפני תחילת הלימודים החלטתי לקחת את התחביב שלי לכיוון אקדמאי ולשלב תואר של מדע המידע עם מדע המדינה. השאלה שאני שומע כבר שנתיים היא ''מה הקשר ביניהם?'' והתשובה היא שתמיד צריך לתת מקום לדברים שאתה אוהב. אני מאמין במקצועיות ועבודה קשה, במשלח יד אין באמצע. אתה צריך להיות מצטיין בתחום שלך, ואם מעניינים אותך כמה תחומים תשאף להצטיין בכולם. אני מאמין אם ברצונך להיות מספר אחת בתחומך, צריך לוותר על תחביבים ואף פנאי ולא להתפשר על בינוניות.

 

גלי מוניס – בת 23, רמת-גן, שנה ג', מדעי המדינה וכלכלה

הבחירה במסלול מדעי המדינה וכלכלה מגיעה מהסתכלות כי מדעי המדינה נוגע במגוון תחומים, מעשיר את הידע, וכלכלה משפיעה על כלל תחומי החיים, אין מדיניות ללא תקציב ומדינות מקבלות החלטות התלויות בשיקולים כלכליים, תוך כדי לקיחת החלטות חשובות על חלוקת המשאבים.

הבחירה לקחת חלק בתוכנית הפרקטיקום הינה להבין את ההחלטות שמתקבלות מאחורי הקלעים במגזר הציבורי. בתיכון יצאתי למשלחת לגרמניה מטעם עיריית רמת גן לצורך קירוב לבבות של בני הנוער. במשלחת נחשפתי לראשונה לכוחו של ייצוג ישראלי בעולם. הייתי חלק משמעותי בהשפעה ושינוי דעתם של בני הנוער הגרמניים – ומאז גיליתי את הרצון לייצג את ישראל בעולם תוך היכרות עם אנשים ותרבויות שונות.

טל עדי – בת 25, פתח-תקווה, שנה ג', מדעי המדינה ומזרח אסיה

גדלתי בגבעת שמואל וכיום מתגוררת בפתח תקווה. בימים אלו מתחילה את שנתי השלישית באוניברסיטה. במקביל ללימודי הקמתי עסק אינטרנטי מצליח באמזון בתחום המטבח אשר במסגרתו אני מעסיקה עובדים מכל העולם. שירתתי במודיעין שטח, כמנהלת רשת .במסגרת תפקידי נדרשתי לפתור תקלות, לנהוג באחריות, מקצועיות ויצירתיות ועזרתי בבניית חמלי תקשורת בשטח.

מאז ומתמיד מדינת ישראל והקונפליקטים בה עניינו אותי, לכן בתיכון בחרתי להרחיב את לימודי במקצועות גיאוגרפיה ומורשת ישראל, מזרחנות ופסיכולוגיה. אני מאמינה שאפשר לתרום הרבה לציבור הישראלי ומקווה שדרך ההתמחות אוכל לקבל את הכלים כיצד לקדם ולתרום לפי הערכים בהם אני מאמינה. 

מיכל קשת – בת 23, ירושלים, שנה ג', מדעי המדינה ותקשורת

למדתי בתיכון דתי אוולינה תהילה. לפני השרות הלאומי הלכתי ללמוד במדרשת עין הנציב. בשרות הלאומי שירתתי שנה בזיכרון יעקב, שם שילבתי בין עבודה כמדריכה לנערות בסיכון לבין עבודה במסגרת ״והדרת״ – ארגון התומך במימוש שאיפותיהם של קשישים לעבוד, ליצור, ולקיים חיים מלאים ויצרניים. בשנתי השנייה שימשתי מדריכה לנוער מהתפוצות.

בשנה א' לתואר הצטרפתי למועצת תקשורת ומדעי המדינה מתוך רצון לשמש אוזן קשבת לסטודנטים ורצון להעשיר את ההוואי החברתי. במהלך שנה ב' הצטרפתי למועצת אגודת הסטודנטים והשתתפתי בקורס ההצטיינות ״דיפלומטיה ציבורית״ מטעם בית ספר לתקשורת.

אני מאמינה כי לכל אחד מאתנו יש חלק בקידום החברה. שאיפתי היא להכיר את המגזר הציבורי דרך תוכנית זו וכך להבין יותר היכן וכיצד אוכל לתרום את חלקי לחברה שלנו.

נטע חזן – בת 22, בת-ים, שנה ב', מדעי המדינה ומזרח תיכון

במהלך השנה האחרונה עבדתי בבית ספר היובל בתל- אביב ושימשתי כחונכת פר"ח של שני תלמידים בכיתות ב' ו-ה'.

בשנה שעברה הייתי בשליחות בחו"ל במחנה קיץ מושבה בני-עקיבא במשך שלושה חודשים, בהם נחשפתי לנוער ציוני בחו"ל, ותרמתי לעידוד הציוניות בקרב הנוער בחו"ל.

בזמני הפנוי אני מתנדבת בעמותות "קו-לחיים" ו"משען למרפא"- לילדים עם צרכים מיוחדים, "זק"א" ו"משפחה אחת"- עם ילדים ממשפחות שכולות.

 

 

עומרי בן מוחה – בת 22, ראשון לציון, מדעי המדינה והיסטוריה כללית

חינוך, עשייה ותרומה הם ערכים שמובילים אותי מאוד בחיי, לכן כבר בתיכון הייתי מדריכת של"ח. בצבא החלטתי לצאת לקצונה ולתרום שנה נוספת למדינה מעבר לחובתי. בתפקידי כקצינת קישור הייתי אחראית על חטיבת שיריון המונה כ-2500 חיילי מילואים. תפקיד זה הקנה לי מיומנויות רבות והיה חוויתי, מעשיר ומאתגר מאוד. בעתיד אני מעוניינת להמשיך את קו העשייה והתרומה הזה ומשום כך רציתי לקחת חלק בתוכנית זו. אני מאמינה שלשאוף רחוק זו דרך חיים ועל ידי עשייה, חינוך והתמדה אוכל לתרום את חלקי לקהילה בצורה הטובה ביותר.

 

קארין מצקו – בת 25, כפר סבא, שנה ג', מדעי המדינה ותקשורת

שירתתי בצבא כמש"קית נפגעים, תפקיד בו היוותי את החוליה המקשרת בין צה"ל לבין חיילים אשר חלו או נפצעו במהלך שירותם הצבאי. תפקיד זה דרש ממני סובלנות, הכלה ומסירות רבה כלפי החיילים ומשפחותיהם, והשפיע עליי רבות. נחשפתי בתפקיד לשכבות שונות באוכלוסייה, והבנתי שישנם נושאים רבים שהייתי מעוניינת לטפל בהם ולקדם אותם. בעקבות זאת, בחרתי ללמוד מדעי המדינה, מתוך הבנה כי דרך המגזר הציבורי אוכל לתרום למען שיפור חייהם של שכבות מוחלשות באוכלוסייה. אני מאמינה שבאמצעות עבודה קשה, התמדה ומסירות אוכל להגשים את המטרות שלי ולתרום תרומה משמעותית למדינה.

ראובן לורנצי – בן 24, נתניה, שנה ב', מדעי המדינה ותקשורת

בוגר הישיבה התיכונית "מדרשיית נעם" כפר סבא וישיבת ההסדר "קרני שומרון". שירתי כלוחם בחיל ההנדסה הקרבית ואף הוסמכתי כמפקד. במהלך תקופה זו לקחתי חלק בהובלת מספר קמפיינים לגיוס המונים שהצליחו לעמוד במטרתם ואף חצו את היעד. כמו כן, ייעצתי בהתנדבות למספר ארגונים פרו-ישראליים. עם סיום מסלול ההסדר בחרתי להגיע לאוניברסיטת בר אילן וללמוד לתואר ראשון בתקשורת ומדעי המדינה - שני תחומים שאני מאוד מתחבר אליהם ונתפסים בעיני ככאלה שיש להם השפעה רבה על החברה והמדינה. לצד ההשקעה בלימודים, במהלך השנה האחרונה פעלתי במועצת תקשורת ומדעי המדינה ובהמשך נבחרתי לנציג המחלקה במועצת אגודת הסטודנטים, בה נבחרתי לשמש בתפקיד מזכ"ל המועצה. כיום אני עובד כדובר אגודת הסטודנטים וכראש מחלקת פרסום ודוברות באגודה. בעתיד שואף להשתלב בעשייה ציבורית מתוך רצון לתת מעצמי למען הכלל.

 

משתתפי התכנית- מחזור ח' תשפ

 

רומן זנצ'נקו

 28קריית אונו. שנה ג', מדעי המדינה מורחב

רומן זנצנקו

 

 

 

 

 

נולדתי בבלרוס, גדלתי בבלרוס ופולין, עליתי לארץ לפני 7 שנים. סיימתי "ליצאום" במסלול פסיכולוגיה והיסטוריה. למדתי עיתונאות באוניברסיטה בחו"ל, עבדתי כמגיש טלוויזיה בערוץ הלאומי, השתתפתי באופן פעיל בחיים ובקמפיינים פוליטיים בבלרוס. התגייסתי לצה"ל ועשיתי שירות מלא בחיל האוויר. מילדות התעניינתי בפוליטיקה וסוגים אחרים של אינטראקציות בין אנשים. חלמתי לעבוד בתחום יחסים בינלאומיים ולטייל ברחבי העולם. עכשיו אני מגשים באופן חלקי את המטרות שלי: מטייל הרבה, לומד תחום המתאים לי וממשיך להתקדם למטרה.

שרה טרביץ

22 קרני שומרון. שנה ג' מדעי המדינה מורחב

שרה טרביץ

מגיל צעיר התעניינתי בפוליטיקה כאמצעי ליצירת שינוי ועזרה למדינת ישראל ולעם היהודי. ערך זה של עזרה למדינה ולעם בא לידי ביטוי במקומות בהם ראיתי את עצמי בעלת יכולת נתינה: כמדריכה בתנועת נוער, בשירות לאומי בעזרה לאוכלוסיות מוחלשות ובבחירת מקצוע לחיים. אני חושבת שהעבודה במרחב הציבורי יאפשר לי להיפגש עם קבוצה גדולה יותר של אנשים ועם כלים משמעותיים יותר בכדי לעזור להם ועל כן אני שמחה בדרך שבחרתי ומקווה שאצליח לממש את שאיפתי ככל שיתאפשר לי.

ענבר חן

קריית אונו. שנה ג',  דו-ראשי מובנה מדעי המדינה וסוציולוגיה-אנתרופולוגיה

ענבר חן

גדלתי והתחנכתי בירושלים בחינוך פלורליסטי המזמן שיח קהילתי מהותי בזהות יהודית-ישראלית. כשסיימתי את לימודי השתתפתי במכינה קדם צבאית "קול עמי"  בצה"ל שירתתי כמדריכת "שר-אל" יחידה המספקת ליהודים מהתפוצות וידידי ישראל הזדמנות להתנדב בבסיסי צה"ל ולסייע בעבודות לוגיסטיות. לאחר השחרור, עבדתי בקק"ל במחלקת אירופה בחטיבה לגיוס משאבים הפועלת לשימור ופיתוח הארץ וליצירת סביבה ירוקה. אני מתחברת לשיח המאפשר יצירת רשת חברתית והשפעה על עתיד העם היהודי מתוך הבנה שישראל מהווה חלק מתוך המארג היהודי העולמי.

יאיר גרנק

 27 חיפה. שנה ג', דו-ראשי מובנה  מדעי המדינה ומזרח תיכון

יאיר גרנק

בוגר הישיבה התיכונית "יבנה" חיפה וישיבת ההסדר מעלות. שירתתי בצבא כמש"ק דת בבסיס חיל הים בחיפה. מגיל קטן התעניינתי באקטואליה, בעבודת הכנסת ובמזרח התיכון ולכן בחרתי ללמוד מדעי המדינה ומזרח תיכון. אני מתנדב באוניברסיטה בתא סמ"ן- סטודנטים מובילים נגישות, שם אנחנו פועלים רבות למען הגברת המודעות והגברת הנגישות באוניברסיטה לאנשים עם מוגבלויות. בעתיד אני שואף להשתלב בעשייה הציבורית על מנת לתרום מיכולותיי למען המדינה והכלל.

עדן מלכה

23 פתח תקווה. שנה ג' דו-ראשי מובנה מדעי המדינה ותקשורת 

עדן מלכה

לאורך כל חיי הייתה לי זיקה חזקה למדינת ישראל. נולדתי בישראל אך עד גיל 18 גדלתי בארה"ב. בארה"ב קיבלתי החלטה ששינתה את חיי – לעלות למדינת ישראל ללא הורים ומשפחה גרעינית. מיד היה לי "ניצוץ" וידעתי שזו ההחלטה הנכונה. אני מאמינה במדינה הזו, ובכל מה שיש להציע – משהו מדהים קורה כאן ואני רוצה להיות חלק מזה. עם הזמן צברתי ניסיון בתחום ההסברה. אחת המטרות החשובות בחיי הוא לעשות טוב יותר למדינה ולנסות לשפר את תדמיתה בעולם כולו דרך מילים, דרך אנשים. כיום אני עובדת כמנהלת פרויקטים במטה המיזם הלאומי 'ישראל דיגיטלית' תחת המשרד לשוויון חברתי בתחום החינוך הדיגטלי. זאת זכות גדולה לקום לעבודה כל בוקר ולשרת את המדינה שלי.

אני מקווה שאוכל לעשות שינוי אפילו הקטן ביותר על מנת לעשות כאן יותר טוב.

יוליה קוז'וחובסקיה

21 ראשון לציון. שנה ב' דו-ראשי מובנה מדעי המדינה ותקשורת

יוליה קוזוחובסקי

בחרתי במסלול הזה מתוך רצון ללמוד עוד על החברה והעולם מתוך השאיפה להתקדם בתחום החברתי שמעניין אותי מגיל הצעיר. אני עולה חדשה מאוקראינה, צ'רנוביץ. בצבא שירתתי ביחידת 9900, מודיעין. בעיניי כל תחומי החיים סובבים סביב המדינה בה אנו חיים ותכונות ספציפיות אשר היא מלווה עימה. אני רוצה בכל ליבי להיכנס ללב ליבה של המערכת הממשלתית הנרחבת זו.

חן קרסנטי

22 כפר מימון. שנה ג' דו-ראשי מובנה מדעי המדינה ותקשורת

חן קרנסטי

לאחר לימודיי באולפנת "צביה שדות נגב" שירתתי שנתיים בשירות לאומי. בשנה הראשונה הייתי קומונרית בתנועת בני עקיבא ביישוב באר-גנים. את שנת השירות השנייה שלי עשיתי בגרעין שדות נגב כמדריכה באולפנה בה למדתי. עם סיום הש"ל, למדתי במדרשת "בינת" ביישוב שבות-רחל, ובמקביל עבדתי כרכזת נוער ביישוב שוקדה ובארגון" מעגלים". 

את לימודי התואר הראשון התחלתי מתוך רצון והבנה לעסוק בעתיד בנושאים ציבוריים ומתוך כך לתרום לעם ישראל. בכל התחומים בהם פעלתי עד היום, עבדתי עם אנשים מתוך אמונה באדם ומתוך רצון להוסיף טוב בעולם ולקדם את כולנו.

מאיה סתיו

24 גבעתיים. שנה ג' דו ראשי מובנה מדעי המדינה והיסטוריה כללית

מאיה סתיו

בחרתי ללמוד מדעי המדינה משום שבמקצוע הזה יש אפשרות לשנות ולפעול למען הציבור. גיליתי עניין מאז ומתמיד לתחומים הנוגעים במדעי המדינה, בעיקר בתחום החינוך. עוד בתיכון הייתי מדריכה בצופים משום שרציתי לעזור לבני הנוער, שיפתחו מסגרת וחיי חברה מחוץ ללימודים וילמדו על ערכים כמו קבלת השונה, רעות ועזרה לזולת. בשנה שעברה, הייתי חונכת במסגרת התכנית פר"ח. תחום החינוך והעשייה למען אחרים מאוד חשובים לי. מזה שנתיים, עובדת באגודת הסטודנטים במחלקת הפקות ובמהלך השנה האחרונה הצטרפתי למועצת אגודת הסטודנטים מתוך מטרה להנעים את שהות הסטודנטים בקמפוס.

 

משתתפי התכנית מחזור ט'- תשפא

 

אייל גניצה, בן 22, רמת גן. לומד בתכנית לתואר ראשון במדעי המדינה מורחב.

אייל

בחרתי ללמוד מדעי המדינה מכיוון שזהו נושא הנוגע למגוון רחב של תחומים הנוגעים בחיינו. למדתי בתיכון "אורט אבין" רמת גן, במסגרתו התנדבתי כשמונה שנים בתור חובש במגן דוד אדום ולאחר מכן התגייסתי לחטיבת גולני. במהלך השירות עברתי קורס חובשים קרביים ואף מלאתי תפקיד פיקודי בתור מפקד חובשים בפלוגה והקשר האישי של המ"פ. בחרתי להצטרף לתוכנית מכיוון שמילדות תחום המדיניות, פוליטיקה וממשל עניין אותי, ובאמצעות התוכנית אוכל לצבור ניסיון ולהשתלב במגזר הציבורי. לאחר שחרורי מהצבא בחרתי להמשיך ולהעמיק את הידע שלי בתחום. בעתיד אני שואף להשפיע בתחום המדיניות הציבורית באחד ממשרדי הממשלה ולהמשיך ולהעמיק את הידע שלי במסגרת הלימודים האקדמיים.

אליה מרקוביץ, בן 30, דולב. רס"ן בשירות קבע. לומד לתואר ראשון דו-ראשי במדעי המדינה ותקשורת בתוכנית לימודים מטעם הצבא.

אליה

ביקשתי להצטרף לתוכנית על מנת להעשיר את הידע והניסיון שלי בתחומים הקשורים לפוליטיקה ותקשורת פוליטית מתוך כוונה לעסוק בתחומים אלו בעתיד.
בעיניי הצלחה בכל תחום תלויה בלמידה בלתי פוסקת ולמידה פירושה הבנה רעיונית-תיאורטית יחד עם היכרות בלתי אמצעית עם היישום הפרקטי. אני בטוח שההשתלבות בעשייה בתוך משרד ממשלתי יחד עם ההדרכה והקורס הסמינריוני אכן יספקו את שני הצדדים - התיאורטי והמעשי ויסייעו לי להשתלב במערכות ציבוריות בהמשך.

אלכס ברגמן, בת 24, רמת גן. שנה ג', מדעי המדינה ותקשורת.

אלכס

גדלתי באוקראינה, במשפחה ציונית ומסורתית. בגיל 17 עליתי לארץ ושנה לאחר מכן התגייסתי ליחידת קשרי חוץ. התפקיד של כמשקית קישור נתן לי הזדמנות להכיר "על קצה המזלג" את התחום של יחסים הבינלאומיים ו-"הטעימה" הקטנה הזאת הייתה מספיקה לי כדי להבין, כי פוליטיקה זו התחום שבאמת מעניין אותי, במקביל ללימודים אני עובדת כמדריכת סטודנטים עולים וכרכזת בעמותת "אח גדול" למען חיילים בודדים. בנוסף אני פעילה ורכזת בתנועת אם תרצו בקמפוס. אומנם הפעילויות האלו מצריכות  לא מעט זמן, חשוב לי להיות מעורבת לעשיה ציבורית, ולהשפיע דרכה על המציאות החברתית והפוליטית.

הודיה קרואני, בת 21, אור יהודה. לומדת מדעי המדינה ותקשורת.

הודיה

אחרי סיום לימודי באולפנת צפירה, עשיתי את שנת השירות הלאומי הראשונה שלי בגרעין אח"י בקריות בהדרכת נוער. את שנת השירות השנייה עשיתי כמדריכה באולפנה בה למדתי וכרכזת נוער בעיר שלי.
מיד לאחר סיום השירות החלטתי להתחיל ללמוד את התואר מתוך רצון חזק ללמוד עוד על פוליטיקה וחברה בארץ ובעולם. בשנת הלימודים הראשונה הייתי חלק מארגון ההסברה Stand with Us במסגרתו הפקנו פרויקט עבור סטודנטים בינלאומיים.
השאיפה שלי היא להתקדם בעולם ההסברה והיחסים הבינלאומיים, על מנת לחזק את מדינת ישראל כלפי חוץ וכלפי פנים. בעיניי תכנית הפרקטיקום היא הזדמנות פז להמשיך ולצבור ידע וכלים על מדיניות ציבורית ועבודה בשטח באופן בלתי אמצעי. חשוב לי לנצל את הכלים הללו, על מנת ללמד ולחנך על ישראל בארץ ובעולם.

יוגב כנות, בן 35, מושב אביגדור. שנה ג', מדעי המדינה מורחב.

יוגב

מגיל צעיר שאפתי לשרת את המדינה. לאחר שירות צבאי כלוחם בחיל השריון, התגייסתי למשטרת ישראל כשוטר סיור במרחב דן, ובמשך עשר שנות שירות התקדמתי עד לתפקיד ס. מפקד יחידת סיור בעיר בני-ברק. במהלך שירותי בעיר בעלת אופי דתי-חרדי, למדתי רבות על המורכבות והאיזון העדין שבין דת ומדינה. הניסיון שצברתי הביא אותי לרצות להשפיע ברמה רחבה יותר, את הלימודים התחלתי מתוך רצון לממש שאיפה זו ומתוך עניין עמוק שהיה לי מאז נעורי בהיסטוריה הפוליטית והצבאית של המדינה. כיום, אני עובד כחוקר ב"רשות להגנת הצרכן וסחר הוגן" ופועל להגנה על זכויות הצרכנים אשר נפגעים במדינת ישראל, עם סיום הלימודים אני שואף להשתלב בשירות הציבורי, ע"מ לתרום את חלקי ומרצי כדי להשפיע על חיי כלל תושבי מדינת ישראל. ביקשתי להצטרף לתוכנית כדי להעמיק את ההבנה שלי בתהליכי העבודה וקבלת החלטות בעבודת הממשלה וכן לצבור ניסיון בעבודה במגזר הציבורי. אני צופה שהשתתפות בתוכנית ההתמחות תאפשר לי הצצה אל עולם תוכן חדש שטרם התנסיתי בו, וכן התנסות באתגרים חדשים ומסקרנים.

יערה מרים שאולוף, בת 21, ירושלים. שנה ב'- כלכלה ומדעי המדינה.

יערה

בשתי שנות השירות הלאומי שלי שירתי בלשכת העיתונות הממשלתית, במהלך השירות התנסיתי במגוון תחומים ובניהם- הפקת סדנאות תקשורת, עזרה בתחום הרכש והלוגיסטיקה וכן עזרתי להפיק כנסים הן בינלאומיים והן ארציים לתקשורת הזרה ולתקשורת הישראלית. במקביל לשנה וחצי בשירות לאומי המשכתי להתנדב בעל"ה ירושלים- עמותה לאנשים עם צרכים מיוחדים. בעמותה גיליתי אנשים מיוחדים שנתנו ונותנים מכל הלב ללא תמורה. בחרתי בתואר כלכלה ומדעי המדינה מכיוון שהם נושאים המשתלבים ביחד. על מנת להבין מדיניות כלכלית יש להבין את מצב המדינה ואת קשריה עם מדינות העולם. אני מקווה שבמהלך התואר ובהתמחות אצליח לשלב את שני העולמות החופפים ומתוך כך אמצא את המקום בו אוכל לתרום ולתת מעצמי למען האחר.

לי שפילריין, בת 25, ראשון לציון. סטודנטית שנה ג' מדעי המדינה במסלול מורחב.

לי

תחום הממשל והפוליטיקה מרתק אותי מתוך אמונה ביכולת שלנו, כאזרחים ומעצבי-מדיניות כאחד ליצור חברה עוצמתית ומשגשגת. תרומה לקהילה הינה חלק בלתי נפרד מחיי וכבר בתקופת התיכון התנדבתי בעמותת "יהודה וישראל", שבראשה עמד הרב מוטי גל זצ"ל, שם הנהגתי צוות שהתמקד בפעילויות התנדבות לחגים ומועדי ישראל. בשירות הצבאי תרמתי לתהליכי עיצוב ותכנון למשימות מיוחדות של חיל האוויר בבסיס פלמחים. בתום השירות הצבאי התעורר בי הרצון להשפיע ולהוביל, כך שכבר בגיל 22 קיבלתי את המשרה הניהולית הראשונה שלי במגזר הפרטי. מזה כשנה אני עובדת בנציבות כבאות והצלה לישראל ושואפת להתקדם במגזר הציבורי, בתקווה להוביל בו שינויים משמעותיים לטובת האזרח.

ניקול מילס, בת 20, לוס אנג׳לס. שנה ב׳ מדעי המדינה ומזרח התיכון

ניקול

לאחר לימודיי בתיכון בלוס אנג׳לס, החלטתי שאני רוצה לעשות שנת מדרשה בארץ ואולי לעלות ארצה. למדתי במדרשת ״נשמת״ בירושלים ובתום השנה עליתי ארצה ללא משפחה. מיד לאחר עלייתי ארצה, שירתי בשירות לאומי בפרויקט ״והדרת״ בירושלים, בחרתי ללמוד מדעי המדינה מכיוון שבמקצוע הזה ניתן להגיע ולתרום לכל קצוות החברה הישראלית, חברה שאני מצאתי בה בית. הלימודים במדעי המדינה מעניקים לי בסיס וקרש קפיצה לעתיד של נתינה מתוך אהבה והבנה לחברה ישראלית כולה.

ניקולאי ניב יורוביצקי, בן 26, קרית אונו, שנה ג', קרימינולוגיה ומדעי המדינה.

בתור בוגר כפר נוער, אני מבין את המשמעות של החינוך והערכים שהדור הצעיר סופג במהלך התבגרותו וכמובן את משמעות ההגדרה קהילה, שבשבילי זו ההדדיות ושיתוף פעולה של קבוצת אנשים למען מטרה משותפת. במהלך שירותי הצבאי, כל הדברים הללו באו לידי ביטוי בצורה יותר חזקה. ערך הרעות, שיתוף פעולה לטובת הכלל נגלו לעיני וקיבלו משמעות. לאור זאת, תמיד עניין אותי להיכנס אל לב ליבה של העשייה, לדעת את הסיבות לקבלת ההחלטות ולנסות לחולל שינוי. כידוע, הדרך הכי טובה לחולל שינוי היא להיכנס אל לב הסערה ומשם להפוך את הקערה על פיה. בעקבות הדברים לעיל, בחרתי ללמוד מדעי המדינה כחוג שני, מכאן נפלה בפניי ההזדמנות להיכנס לתוכנית ולנסות לתת את חלקי בעשייה הציבורית.

עדן בן חמו, בת 24 , נתניה, שנה ג', מדעי המדינה ומזרח תיכון.

עדן

עליתי לארץ יחד עם משפחתי בגיל עשר, גדלתי על ערכים של ציונות ואהבת ארץ ישראל ומגיל קטן ידעתי שאעסוק בעבודה ציבורית בשירות המדינה. תחושה זו התגברה כאשר למדתי לבגרות בהיסטוריה וגיליתי כמה הדורות שקדמו לי חלמו לחזור למולדת וכמה החלוצים שהגיעו הנה עבדו קשה על מנת להקים, לבסס ולהגן על החלום של העם היהודי. הבנתי שאני לא יכולה להישאר אדישה ואני חייבת לתרום את חלקי ולהשאיר חותם בהיסטוריה שלנו. ובכן התגייסתי לצה"ל והמשכתי בשירות קבע, שירתי כפקמ"צית וכקמב"צית בטייסת קרב. לאחר השחרור החלטתי כאמור, ללמוד מדעי המדינה ומזרח תיכון, שילוב שהוביל אותי להיכרות עמוקה עם המדינה והסביבה שלה. השירות בצה"ל מביא איתו המון הזדמנויות לעשות טוב- מפאת חוסר הרגשת סיפוק שהייתי רגילה אליה בזמן השירות, החלטתי בתום השנה הראשונה באוניברסיטה להתנדב למגן דוד אדום במסגרת ההתנדבות עברתי קורס חובשים. אני מאמינה כי התמחות במשרד ממשלתי תעשיר את הידע שלי בפן הפרקטי בנוסף לפן התאורטי שאותו מקבלים באוניברסיטה, שכך אלמד, אצבור ניסיון, ואהיה מוכנה לתת את המירב למדינת ישראל.

עדן בקשי, בת 24, חולון, שנה ג' במדעי המדינה ומזרח תיכון.

 עדן

ניתן לומר שאהבתי למקצוע התגבשה בצבא, שירתי במשרד הביטחון בו נחשפתי לסוגיות מעניינות במנהל הציבורי, לנושאים ביטחוניים כאלו ואחרים שגרמו לי לקבל את המציאות בה אנו חיים ואף להבין שהיא לא הולכת להיעלם, שבעיקר ניתן לקחת אותה למקומות אופטימיים יותר, מקום של שיתופי פעולה, הסכמי סחר, יחסים דיפלומטיים וכדומה שיכולו לקדם את המדינה בכלל ואת אזרחיה בפרט.
אני מאמינה ובטוחה שההתמחות במשרדי הממשלה תתרום לניסיון האישי שלי, לחיים האמיתיים שמעבר לחומר הכתוב בהרצאות ותעניק לי התנסות חד פעמית במקומות ותחומים שלא הכרתי לפני ובכך תעשיר את הידע שלי לחיים הלאה.

עזרא לאופר, בן 26, חשמונאים. שנה ב', מדעי המדינה ומנהל מערכות חינוך.

עזרא

כאשר למדתי במכינה הקדם צבאית, דברי החכם היהודי הלל  "כשאני לעצמי, מה אני?" (מסכת אבות, פרק א') אחזו בי חזק. לאחר שהתגייסתי, אותו רעיון של שליחות ותרומה לכלל הוא שדחף אותי לצאת לקורס קצינים ולשרת במשך ארבע וחצי שנים. רעיון זה המשיך להדהד בי כאשר השתחררתי ונדרשתי לחשוב על תחום עיסוק עתידי ולהחליט מה ללמוד באקדמיה. מערכות הפוליטיקה והחינוך הינן בעלות השפעה עמוקה שנוגעות בכל אחד ואחת מאיתנו ומעצבות אותנו כציבור וכעם. חשתי רצון להבין את  המנגנונים הפנימיים ואת שיטות הפעולה של שתי מערכות אלו על מנת שאוכל לתרום את חלקי בקידומם ובקידום המדינה בכללותה.

תוך כדי לימודי, נחשפתי למערכת המנהל הציבורי ולתרומתה למדינה. הבנתי כי יש גוף שלם של אנשי מקצוע שעובדים יומם ולילה על מנת לקדם את מדינת ישראל ולסייע למנהיגים שלנו לקבל את ההחלטות הנכונות והטובות ביותר. ב"פרקטיקום" אני רואה הזדמנות לחזק את החיבור שבין הלימודים האקדמיים שלי לבין דרכי היישום שלהם. בנוסף, בעיני התוכנית מאפשרת התנסות מעשית איכותית שתחולל הבנה עמוקה יותר של מערכת המנהל הציבורי ואופן פעולתה. אני מצפה לרכוש מהתוכנית הבנה של האתגרים וההזדמנויות שבמרחבם פועלים עובדי המנהל הציבורי וכלים מעשיים בקידום התהליכים המדיניים אותם המנהל מבצע.

רחל אבוג'דיד, בת 22, רמת גן, שנה ג', מדעי המדינה ולימודי מזרח התיכון.

רחל

בחרתי ללמוד את תחום הזה כדי לתרום לעם שלי ולהשפיע על עתיד טוב יותר לדורות הבאות. נולדתי וגדלתי בצרפת, שם הכרתי את האנטישמיות בגיל צעיר מאד וראיתי אותה כל יום מתחזקת עד שיום אחד, במהלך הפיגוע האנטישמי בינואר 2015 שחוויתי מקרוב, הבנתי איפה מקומי ומטרתי. מאז ומתמיד מטרתי לחזק את העם היהודי. לכן החלטתי שאני עולה לארץ ואגן על העם שלי. שירתי כלוחמת ביחידת החילוץ וההצלה והיום אני מתנדבת בעמותת "אח גדול" עם חיילים בודדים. בבר-אילן השתתפתי בתוכנית "מודל האו"ם" ועבדתי עם העולים החדשים בתוך דיקן הסטודנטים ובמקומות האלה שוב פגשתי את הגאווה הציונית שמובילה אותי כל חיי. אני מאמינה שכל מעשה קטן בונה את הכוח של מדינת ישראל ויש בי תקווה שהדור שלנו יכול להשפיע לשינוים גדולים.

רעות קליפר שרשבסקי, בת 24, פתח תקווה. שנה ג' תקשורת ומדעי המדינה.

רעות

עשייה מגוונת בארץ ובתפוצות הובילה אותי לבחור את לימודי תקשורת ומדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן, במהלך השירות הלאומי שלי שירתי כקומונרית בסניף מרכז-ירושלים בתנועת בני עקיבא. לאחר מכן טסתי לשליחות של שנה בניו יורק, המפגש המגוון עם אנשים, קהילות, עשייה ואתגרים הוביל אותי לבחירת המסלול של תקשורת ומדעי המדינה. התחדד אצלי הרצון להעמיק בנושאים הנוגעים לציבור, וכן לעסוק בתחומים אלה בעתיד. אני מאמינה בעבודה עם אנשים, ובכוחו של האדם לשנות ולייצר מציאות, הצטרפתי לתוכנית הפרקטיקום מתוך מטרה ורצון לצבור ניסיון, להכיר את עולם משרתי הציבור מבפנים וללמוד על האתגרים השונים והפוטנציאל הטמון בו.

מחזור י'-תשפב

 

 אביה קונה, בת 24, גדרה. שנה ב', מדעי המדינה ותקשורת.

תמונה

לאחר שנת שירות במסגרת תנועת הצופים, התגייסתי לגדוד הלוחמה המעורב: ״אריות הירדן״. שם לחמתי ופיקדתי על טירונים וטירוניות. התפקיד היה מספק וממלא. עם שחרורי טסתי למשלחת של הסוכנות היהודית, גרתי ועבדתי במחנה קיץ 3 חודשים בברקלי, קליפורניה. המשכתי בריכוז שבט הצופים בגדרה (השבט בו גדלתי), טיילתי בעולם וחזרתי ללימודים ולעשייה. אני עובדת, לומדת, ונהנית מהתקופה המיוחדת הזו בחיים.
בעיניי, כדי לשנות צריך לרצות. לקום בבוקר עם אמונה מלאה בעצמך ובדרך, תוך כדי למידה מתמדת שמדייקת אותנו לתוך מה שהוא הייעוד עבורנו. אני מאמינה ביכולת לשנות, להפוך את המקומות בהם אנחנו נפגשים יום יום למקום טוב יותר, ומוכנה לקחת חלק מהותי בשינוי שאני מעוניינת לראות בעולם.

 

אופיר קיסרי, בן 25, תל אביב. שנה ב', מדעי המדינה מגמת מדיניות ציבורית.

תמונה

נולדתי וגדלתי בהרצלייה, היום גר בתל אביב. לאחר שירותי הצבאי עברתי להתגורר בלונדון ועבדתי בחברה ביטחונית ישראלית. שמה, נחשפתי לעולם הביטחון והחוץ כאחד. כתוצאה מכך, הבנתי שאלה הם התחומים המעניינים אותי, המעניקים לי סיפוק הן בשל העבודה הדינמית החשובה והן בזכות התרומה למדינה. אני סבור שיש לתת מקום רחב יותר לסטודנטים במוסדות והמגזרים הציבוריים בכלל ובתהליכים האופרטיביים בפרט. שאיפותיי לעתיד הקרוב, הוא לסיים על הצד הטוב ביותר את תוכנית המצטיינים עם תרומה משמעותית למשרד אליו אשתבץ ובעתיד הרחוק להיות מוביל של ארגון, המשפיע על תהליכי קבלת החלטות והמדיניות האסטרטגית של מדינת ישראל.

 

אורית ביתן, בת 23, בת-ים. שנה ב', מדעי המדינה ולימודי מזרח תיכון.

תמונה

למדתי במסגרות ממלכתיות-דתיות בבית הספר היסודי ובתיכון. במהלך התיכון התנדבתי בארגון מגן דוד אדום, שם גם שירתי כחובשת מלווה במסגרת שירות לאומי. תקופתי בשירות הלאומי הייתה נפלאה ומלאת עשייה. החלטתי להגיש מועמדות לתוכנית כיוון שרציתי ללמוד בצורה פרקטית את לימודיי העיוניים של התואר ולהשתלב בעולם השירות הציבורי. בעתיד אני רואה את עצמי ממשיכה לתואר שני שלאחריו הייתי רוצה להשתלב במשרד ממשלתי ולהיות שותפה לשינויים חשובים. משפט שמאוד מחזק אותי: "קשה זה תמיד טוב. זה מחייב מחשבה, קביעת סדרי עדיפויות, זה מוציא כוחות שלא חלמת שיש בך" (דרור וינברג ז"ל).

 

דוד קוריצ'אר, בן 25, ראשון לציון. שנה ג', מדעי המדינה ותקשורת.

תמונה

לאחר שירותי הצבאי, זכיתי לצאת למספר שליחויות עם זיקה ציונית בקהילות יהודיות ברחבי העולם.
נפלה בחלקי ההזדמנות לראות את האהדה לצד הביקורת על מדינת ישראל, המחשבה שבה יום אחד אוכל להשפיע ולעצב את דמותה של מדינתי גרמה לי לבחור במסלול לימודי מדעי מדינה ותקשורת.
ביקשתי להשתתף בתוכנית בכדי להעשיר ולהעמיק את הידע המעשי במקביל ללמידה האקדמית,
מתוך אמונה שהתמדה תוביל להצלחה בהמשך.

 

דן רוזן, בן 26, תל אביב. שנה ב' במדעי המדינה וחינוך דרך תוכנית "נחשונים".

תמונה

גדלתי באבן יהודה אך כיום מתגורר בתל אביב. הייתי שנה במכינה במעיין ברוך וכחצי שנה מדריך בסוכנות בניו יורק, התגייסתי לצנחנים וזכיתי לפתוח פלוגה מיוחדת בכפיר, סך הכל 5 שנים בצבא, משם טסתי לטיול למזרח וניוזילנד שממש אבל ממש סידר לי את החיים.
במסגרת תוכנית נחשונים אנחנו  כ20 סטודנטים שעושים ב4 שנים תואר ראשון + שני במנהל מערכות חינוך ותעודת הוראה. מתום הלימודים אנחנו מתחייבים למשרד החינוך ל4 שנות הוראה.
התוכנית מיועדת לאנשים שחולמים להיות מורים ומנהלי בתי ספר בעתיד. אני הגעתי לתוכנית אחרי תפקיד כמ"פ בחיל החינוך והחלטתי שזה מה שאני רוצה לעשות בחיי.
אני אוהב מאוד לטייל ולצלול, מתעניין בתורת הזן ובאומניות יפן, מצייר מידי פעם קליגרפיה.  
אני חולם יום אחד להסתכל על חיי לאחור ללא חרטות ושעשיתי את מה שבאמת רציתי לעשות, ולהיות הכי דן שאני יכול להיות.
ואני מאמין שכשאדם הצליח למצוא את מה שהוא אוהב לעשות ובו בזמן את מה שהוא טוב בו- הוא ניצח את המשחק.

 

חגי ברק, בן 25, פתח תקווה. שנה ב', כלכלה ומדעי המדינה.

תמונה

גדלתי בפתח תקווה, ולמדתי בישיבה התיכונית למרחב. לאחר מכן למדתי בישיבת הגולן, והתגייסתי לחיל השריון- כחלק מתכנית ההסדר. במקביל ללימודיי בישיבה השתתפתי בתכנית הסייבר הלאומית "מגשימים". בהמשך לקחתי חלק בתכנית "קו התפר", וכן השתתפתי בקורס ההכשרה לייעוץ פרלמנטרי "פוליטיקלי קורקט", שניהם מטעם פורום קהלת. אני מאמין גדול במדינה שלנו, ודווקא משום כך אני חושב שראוי תמיד לראות מה אפשר לתקן ולשפר בה, מתוך אכפתיות ואופטימיות גדולה לעתידנו. הצטרפתי לתכנית פרקטיקום משום שלדעתי זוהי הזדמנות מדהימה לשלב לימוד תיאורטי יחד עם הכשרה מעשית, ואני מקווה שאצליח לתרום ולפעול למען החברה כחלק מהתכנית.

 

חן סבן, בת 25, גן יבנה. שנה ג' בתואר מדעי המדינה ומזרח תיכון.

תמונה

אני בשנה ג' ללימודי מדעי המדינה ומזרח תיכון, והמסלול שבחרתי בעיניי מאוד מרחיב אופקים, מפתח ומוביל לחשיבה מחוץ לקופסא. החלטתי לבחור במסלול זה מכיוון שתמיד היו לי שאיפות לתרום למדינה בדרך כזו או אחרת, והתואר הנ"ל מאפשר לי לבחור כיוונים נרחבים ושונים כפי שארצה, בין אם זה לכיוון הפוליטיקה והשירות הציבורי ובין אם זה לכיוון מוסדות הביטחון. כבר בשירותי בצבא אשר שירתתי בתפקיד מבצעי בפיקוד דרום הרגשתי את הצורך בשליחות ותרומה למדינה, וכיום אני עובדת מזה 5 שנים בתעשייה האווירית. לכן אני מאמינה שעם אהבה ורצון אמיתי להשפיע ולהיות חלק משירות המדינה אפשר להגיע לכל מקום אפשרי. אני רואה בתוכנית הפרקטיקום קפיצת מדרגה לשילוב בתחום התעסוקה, לצבירת ניסיון, חוויות ואף להתפתחות מקצועית ומנטלית.

 

יובל שגיא, בן 26, קריית אונו. שנה ב', מדעי המדינה ותקשורת.

תמונה

נולדתי וגדלתי בפתח תקווה וכיום גר בקרית אונו. מילדותי ועד התיכון עסקתי רבות בכדורסל מקצועי ואף שיחקתי בליגות הבכירות לגילאי נוער. במהלך התיכון התחלתי לעסוק בצילום וכחלק ממגמת קולנוע אף זכיתי בפרס ''הצילום הטוב ביותר'' לסרטי נוער בפסטיבל ירושלים. בשירות הצבאי שירתי כקצין במגוון תפקידים במספר יחידות מבצעיות בחיל האוויר, תקופה ממנה מאוד נהניתי והתפתחתי. לאחר השירות הצבאי יצאתי לשליחות מטעם הסוכנות היהודית למחנה קיץ יהודי בניו המפשייר ארה"ב בה עסקתי כצלם, מדריך חברתי ואף ראש שכבת גיל, תפקידים אותם ביצעתי במהלך כל קיץ לאורך 3 שנים רצופות.

מאמין כי על האדם לקחת חלק פעיל ואכפתי בחברה בה הוא חי במטרה ליצור חיים טובים יותר לקהילה ולכלל אזרחי המדינה.

 

ליליה זאיצ'נקו, בת 23, בת-ים. שנה ג', מדעי המדינה ולימודי מזרח תיכון.

תמונה

לאחר סיום שירותי הצבאי, עבדתי במשך שנתיים בתור דיילת אוויר בחברת "אל על". החשיפה למדינות ותרבויות שונות, תוך מפגש עם מגוון אנושי רחב הביאה אותי להתעניין בתחום היחסים הבין-לאומיים בכלל ובדיפלומטיה בפרט.
התוכנית מהווה עבורי אפשרות לצבירת ניסיון ו"טבילת אש" בתחום השירות הציבורי, בו אני שואפת לעסוק בעתיד. 

 

מאיה בראון, בת 24, רמת גן. שנה ב', מדעי המדינה ומנהל מערכות חינוך ומנהיגות.

תמונה

נולדתי וגדלתי בקריית מוצקין והיום אני גרה ברמת-גן. מילדותי עד שנות התיכון שיחקתי כדורסל והגעתי עד טרום נבחרת ישראל. מכיתה ה' הייתי חניכה בתנועת הצופים עד סיום כיתה י"ב. לאחר מכן יצאתי לשנת שירות מטעם התנועה, שעסקה בהקמת שבט חדש בפתח תקווה והתנדבות במסגרות חינוכיות שונות כתרומה לקהילה. בשירות הצבאי שירתי ביחידה מודיעינית ומסווגת, שירות מאוד מעניין שתרם לי רבות. לאחר השירות הצבאי, עבדתי כמרכזת שבט בתנועת הצופים, ולמעשה הייתי אחראית לניהול החינוכי והלוגיסטי של מאות חניכים בשבט אותו ריכזתי. החלטתי ללמוד את החוגים אותם אני לומדת, מתוך תחושת רצון ושליחות לעבוד עבור הציבור הרחב במגזר הציבורי, ואני מאמנה שאוכל לתרום רבות בתחומים בהם אפעל.

 

סער ניסני, בן 25, רעננה. שנה ג', מדעי המדינה ולימודי מזרח תיכון.

תמונה

למדתי בתיכון אוסטרובסקי במגמת מזרחנות וסיימתי את התיכון בהצטיינות. בצבא שרתתי כמש"ק תיאום וקישור במתפ"ש (תיאום פעולות הממשלה בשטחים). לאחר השחרור עבדתי ברשת "באג" עד הלימודים. כרגע אני משלב את הלימודים באוניברסיטה עם עבודה בפקולטה למדעי היהדות. את מסלול הלימודים שלי בחרתי כיוון שדמותה ותדמיתה של ישראל בעולם, ובאיזורנו בפרט, מעניינת וחשובה לי מאוד.  דרך לימודי המזרח התיכון ומדעי המדינה אני חושב שאוכל להבין טוב יותר את הנושאים הנ"ל. אני מקווה ללמוד איך הדברים עובדים בתוך משרדי הממשלה ומאמין שבעזרת הסמינריון אוכל להיחשף לצד הפרקטי של הלימודים ולהשפיע במידת האפשר.

 

ספיר סויסה, בת 25, בת ים. שנה ב', מדעי המדינה ותקשורת.

תמונה

את השירות הצבאי שלי העברתי כמש"קית ת"ש באוגדת איו"ש, ולאחר מכן חתמתי קבע בתפקיד על תקן קצינת ת"ש בחיל האוויר לתקופה של שנה. תקופת השירות הצבאי שלי הייתה משמעותית מאוד עבורי ועיצבה את האופי שלי כיום. במהלך השירות הצבאי שלי נחשפתי למגוון אוכלוסיות ולקשיים הרבים שלהן. המשכתי אל שנה נוספת כי הצורך להמשיך ולתרום בערה בי, אך הבנתי שבמסגרת השירות הצבאי שלי יש לי את היכולת לתת סיוע, אך אין לי את היכולת לשנות. לכן, אל תוכנית הפרקטיקום אני מגיעה מתוך תחושת שליחות. אני שואפת לעבוד במגזר הציבורי הן מתוך אהבה רבה למדינה והרצון לתרום לה והן מתוך רצון לשנות והאמונה שאני יכולה לשנות ולתרום.  

 

שירה ברכה אטיאס, בת 21, קריית מלאכי. שנה ב', היסטוריה כללית ומדעי המדינה.

תמונה

למדתי באולפנת אבן שמואל. בשנות התיכון ולאחריו התעניינתי בעיקר בתחומי החינוך- הייתי קומונרית שנתיים, עבדתי בחונכות עם תלמידים נושרים ומתקשים, העברתי הדרכות במוזיאונים וסמינריוני הדרכה. בשנת השירות השנייה התחלתי להתעניין בתיאוריות פוליטיות ובחברה האזרחית, מה שהוביל אותי לתואר במדעי המדינה.
בשנה הראשונה ללימודים לקחתי חלק בארגון חדש של סטודנטים דתיים מרחבי ארץ בשם "יוזמה אזרחית" שנועד להעלות מודעות לתהליכים החשובים שמתרחשים בכנסת ולהגביר את השותפות האזרחית בהם.
אני מאמינה בחשיבות המעורבות שלנו כאזרחים בפוליטיקה ומקווה להמשיך ולקחת חלק פעיל בחברה אזרחית יוזמת ומשפיעה.

 

שירן מתן , בת 21, גבעת שמואל. שנה ב', מדעי המדינה ותקשורת.

תמונה

למדתי באולפנת אמ"ית בגבעת שמואל. לאחר האולפנה עשיתי שירות לאומי במשך שנתיים בתחום ההדרכה במוזיאונים בירושלים. שנה ראשונה בגבעת התחמושת ומוזיאון אמנות יהדות איטליה ושנה שניה בקרן למורשת הכותל המערבי. אלו היו שנתיים משמעותיות של עשייה והעברת המורשת לחברה הישראלית על כל גווניה. תחושה של שליחות והעמקת הזיקה לארץ ולשורשיה ההיסטוריים של המדינה. עם תום השירות החלטתי ללמוד מדעי המדינה ותקשורת בבר אילן, ובשנה א למדתי לעומק את יסודות המדינה ונחשפתי למציאות הפוליטית והתקשורתית בישראל. אני מאמינה שלכל אחד יש כישורים שרכש במהלך דרכו והם מאירים לו את ייעודו. אני שואפת עם הכלים שקיבלתי ואקבל בהמשך לימודי לתת מענה על סוגיות שעולות על סדר היום הציבורי ולשפר ארגונים בהם אני עתידה לקחת חלק.

 

שקד כהן, בת 22, ראשון לציון. שנה ב', מדעי המדינה ותקשורת.

תמונה

כבר כתלמידת תיכון נושא מדע המדינה עניין וסיקרן אותי, למדתי במגמה על ארצית ליחסיים בינלאומיים ומדעי המדינה בשילוב 5 יחידות ערבית. ידעתי מגיל צעיר שזה הכיוון והיעד הן ללימודי הגבוהים והן לתעסוקה בעתיד, הרצון שלי להשפיע ולעצב את המדינה בה אני חייה ולא רק להיות צופה מן הצד.  כנערה הייתי חניכה ומדריכה בנוער העובד והלומד ולקראת הגיוס הצטרפתי לאחריי מנהיגות לצה"ל. בנוסף, השתתפתי בתכונית דיפלומטים צעירים ונבחרתי מתוכם לייצג ולעשות הסברה ישראלית לנוער בחו"ל. בצבא התגייסתי לחיל משאבי האנוש ושירתי בגדוד רותם של גבעתי, במרכז של תותחנים בצאלים, והמשכתי לקבע כנגדת משאבי אנוש ביחידת 9900 של המודיעין. לאחר השחרור עבדתי כמזכירה משפטית במשרד עורכי דין.
אני מאמינה שהמפתח להצלחה בכל דבר הוא גישה נכונה ויחסי אנוש, אם עובדים מספיק קשה ומאמינים בעצמנו גם השמיים הם לא הגבול. ולכן כל פעם אני מציבה לעצמי מטרות וידעים חדשים לכבוש והפעם הייתה זו תוכנית המצטיינים והפרקטיקום של מדעי המדינה, שכבוד הוא לי לקחת בה חלק.
מוטו שהולך איתי: "לשחות עם הזרם זה קל, לשחות נגד הזרם זה כבר דורש אומץ, אבל לייצור זרם משלך ולגורם לאחרים לשחות בו יחד איתך, זה כבר האתגר האמיתי!" תמצאו את הזרם שלכם, תנהיגו בחכמה, ותראו איך אט אט כולם זורמים בו יחד איתכם.

 

תומר חוז'בסקי, בן 26, פרדסיה. שנה ג', מדעי המדינה מורחב.

תמונה

בחרתי ללמוד מדעי המדינה כי הנושא עצמו מעניין אותי וזה תחום שאליו הייתי רוצה להתקדם ולהתפתח. המצב שלנו במדינה, במיוחד בשנים הארונות הראה לי כמה חשוב הנושא עצמו וכמה הוא פרקטי לחיים. 
בחרתי בתוכנית כי רציתי מקום רציני שאוכל ללמוד ממרצים מקצועיים ובעלי ניסיון. השאיפה היא להתמקצע בתחום ולהיכנס לתוכו על מנת להשפיע על המצב הקיים במדינה.