חדש! תוכנית פכ"מ* - פילוסופיה יהודית, כלכלה ומדעי המדינה בתואר אחד! מתחילים באוקטובר הקרוב

תוכנית יוקרתית המכשירה בעלי תפקידים בכירים בעולם הציבורי והניהולי

*שם התוכנית במל"ג – מכ"מ

להרשמה                            ליצירת קשר

על התוכנית

המציאות החברתית והכלכלית של ימינו הופכת למורכבת ומאתגרת יותר, ודורשת פתרונות חדשניים שנובעים מחשיבה רחבה ורב-תחומית.

תוכנית פכ"מ באוניברסיטת בר-אילן משלבת לימודי כלכלה וחשיבה ציבורית ומנהלית, תוך נקודת מוצא של פילוסופיה, מוסר ואתיקה. שילוב זה מאפשר לבחון אתגרים עכשוויים מזוויות מגוונות ורב-תחומיות. הסטודנטים והסטודנטיות בתוכנית רוכשים הבנה עמוקה של מערכות ציבוריות ודינמיקות חברתיות, לצד הכלים הדרושים להתמודד עם האתגרים הגלובליים והמקומיים המשתנים במהירות.

בדומה לתוכנית היוקרתיות PPE באוניברסיטת Oxford, התוכנית מכשירה בעלי תפקידים בכירים לתפקידי מפתח בעולם הציבורי והניהולי.

התוכנית מציעה מסלול ייחודי המשלב שלוש דיסציפלינות ומכינה את הסטודנטים לתפקידי מפתח בעולם הציבורי והניהולי.

באנר

מבנה התוכנית

תוכנית פכ"מ היא תוכנית תלת-שנתית המשלבת קורסי ליבה בכלכלה, מדעי המדינה ופילוסופיה יהודית, לצד קורסים ייעודיים המשלבים את שלושת התחומים יחדיו.

בין תכני הלימוד:

• ממשל ופוליטיקה
  • יחסים בינלאומיים
  • פילוסופיה יהודית וכללית
  • גלובליזציה
  • אתיקה וכלכלה
  • אתגרים חברתיים מנקודת מבט של מחשבת ישראל
  • פסיכולוגיה פוליטית
  • חילופי שלטון במזרח התיכון
  • כלכלת עבודה וכלכלת חינוך

במסגרת תוכנית הלימודים יתקיימו סמינרים מתקדמים המאפשרים העמקה בנושאים מיוחדים, קורסי בחירה בתחומים מגוונים, וקורסים אינטגרטיביים המתמקדים בקשר בין התחומים, כמו "אתיקה בשירות הציבורי",  "דת ופוליטיקה", ו"כלכלה פוליטית".

הזדמנויות תעסוקה

בוגרי תוכנית פכ"מ מוכשרים למגוון רחב של קריירות במגזר הציבורי והפרטי. הכלים האנליטיים, הידע הרב-תחומי והניסיון המעשי שצוברים הסטודנטים במהלך התואר מכינים אותם לתפקידי מפתח במגוון תחומים ותפקידים:

• בשירות הציבורי: משרדי ממשלה, בנק ישראל, רשויות רגולטוריות.
  • מכוני מחקר ומדיניות: כלכליים, חברתיים ופוליטיים.
  • ארגונים בינלאומיים כגון האו"ם, הבנק העולמי וקרן המטבע הבינלאומית.
  • המגזר הפרטי: בתפקידי ייעוץ אסטרטגי, ניהול סיכונים, וקשרי ממשל.
  • אקדמיה: המשך ללימודים מתקדמים וקריירה במחקר והוראה.
  • עיתונות ותקשורת: בתחומי כלכלה, פוליטיקה וחברה.

בוגרי תואר ראשון בפכ"מ* נמצאים בעמדות מפתח במשק הישראלי, מובילים שינויים חברתיים וכלכליים, ומשפיעים על עיצוב המדיניות הציבורית בישראל.

תנאי קבלה

תואר ראשון בפכ"מ* באוניברסיטת בר-אילן מיועד לסטודנטים וסטודנטיות מצטיינים ממגוון רקעים חברתיים ותרבותיים.

תנאי הקבלה כוללים:

ערוץ קבלה לפי פסיכומטרי:

• נדרשת עמידה בציון 120 בחלק הכמותי
  • נדרשת זכאות לבגרות

ערוץ קבלה לפי בגרות:

בגרות 10.5 + 4 יחידות מתמטיקה בציון 93

או

בגרות 10.5 + 5 יחידות מתמטיקה בציון 78

שילוב בגרות + פסיכומטרי – ציון משוקלל ריאלי  - 72

בכל אפיקי הקבלה ציון אמיר באנגלית – 85 ומעלה.

• תנאי הקבלה הנוכחיים נכונים לשנת תשפ"ה
  • ציון מתחת לנדרש יש לפנות למחלקה

בנוסף, התוכנית מעריכה:

• מעורבות חברתית ומנהיגות נוער.
  • הישגים ייחודיים בתחומים אקדמיים או חוץ-אקדמיים.
  • יכולת ביטוי גבוהה בכתב ובעל פה.

עדיין לא מאוחר להירשם, הלימודים מתחילים  באוקטובר הקרוב >>>

להרשמה                            ליצירת קשר