בכרך מנחם

Ph.D
נושא מחקר

התפתחות תפישת אבטחת התעופה בארה"ב וישראל

מנחם (מנה ) בכרך הינו מומחה בינלאומי בכיר בתחומי אבטחת תעופה ואבטחה כללית, לוחמה בטרור ומבצעים מיוחדים וניהול פרויקטים נרחבים בתחומים אלו.

מנה הינו בעלים של חברת ייעוץ בארץ ובהודו בתחומי "הגנת המולדת", כאשר רוב  הפעילות מתבצעת  בחו"ל. עיקר הפעילות הינה אפיון מבצעי, סקרי סיכונים  ,הגדרת פערים והגשת המלצות לשדרוג או הקמת מערכות ביטחון הן מהיבט תפעולי והן מהיבט טכנולוגי.

קודם לכך שימש מנה כראש תחום "הגנת המולדת" בחברת רפאל (הרשות לפיתוח אמצעי לחימה בע"מ).

לאחר פיגוע התאומים בספטמבר 2001 , ביצע מנה בדיקת רמת האבטחה בעשרת שדות התעופה המובילים בארה"ב ,וכן שימש כעד מומחה למלחמה בטרור התעופתי  לפני תת ועדה של הקונגרס האמריקאי.

קודם לכך שימש מנה כסגן נשיא וסמנכ"ל תפעול ,תעופה ושווק בחברת ICTS , חברה מובילה בעולם בתחום אבטחת תעופה עם מטה בפריז ואמסטרדם. בין השאר היה אחראי על הקמת מערכי אבטחת תעופה לרוב חברות התעופה האמריקאיות החל מ 1987 .

קודם לכך היה מנה במשרד הביטחון בתפקידי אבטחת תעופה בארץ ובחו"ל.

מנה סיים תואר שני באוניברסיטת ת"א , (בהצטיינות) בלימודי ביטחון . ניהול עסקי בכיר למנהלים באוניברסיטת ת"א(האוניברסיטה הפתוחה) , (למודי תעודה). ותואר ראשון מאוניברסיטת בר-אילן, בקרימינולוגיה, מדעי המדינה וכלכלה.

רקע צבאי: תת-אלוף ,במילואים עד 2016 מפקד במפקדה למבצעים מיוחדים/מפקדת העומק, תפקידי פיקוד בשדה מתפקיד מ"מ ועד מח"ט האש המוצנח באוג. 98.

תפקיד ציבורי:

סגן יו"ר הנהלה הציבורית במכון היצוא חטיבת אבטחה  וחלל  (החל מ 2002 )

חבר הועד המנהל במכון ירושלים לאסטרטגיה וטרור

פרסומים

לאחרונה התפרסם מאמר משותף של מנה עם פרופ' אביתר מתניה במכון למחקרי ביטחון לאומי ב "עדכן אסטרטגי" בנושא :מניעה אסטרטגית כ״רגל חמישית״ בתפיסת הביטחון הלאומי של מדינת ישראל מסמך יסוד

תאריך עדכון אחרון : 27/02/2023