טרור מודרני, אלימות פוליטית במבט השוואתי, תרבות פוליטית של האימפריה הרוסית, ברית המועצות ורוסיה הפוסט-סובייטית, פסיכולוגיה פוליטית

פרופ' אנה גייפמן

שעות קבלה
בתיאום מראש במייל
    מחקר

גייפמן פרופסור אמריטוס להיסטוריה  באוניברסיטת בוסטון, שם היא לימדה בחוג להיסטוריה יותר מעשרים שנה. כיום גייפמן היא עמית מחקר באוניברסיטת בר-אילן. היא זכתה בכמה מלגות יוקרה כולל  .IREXגייפמן מוזמנת לעתים קרובות למוסדות אקדמיים ואלה שאינם אקדמיים בארה"ב ובאירופה ומרצה בתחומי התמחותה הבאים: הטרור השוואתי, פסיכולוגיה של אלימות פוליטית; תרבויות פוליטיות השוואתיות; מסורת לאומית רוסית מן תקופת הצארים לעידן פוסט-סובייטי.

אנה גייפמן (Ph.D., אוניברסיטת הרווארד, 1990) מחברת של הספרים:

Thou Shalt Kill: Revolutionary Terrorism in Russia, 1894-1917 (Princeton University Press, 1993)

Entangled in Terror: The Azef Affair and the Russian Revolution (Rowman & Littlefeld Publishers, Inc., 2000).

בעריכתה יצא הספר:

Russia under the Last Tsar: Opposition and Subversion, 1894-1917  (Blackwell, 1999).

בין פרסומיה החשובים אפשר לציין את המאמר בתחום פסיכו היסטוריה:

La mort sera votre dieu: du nihilisme russe au terrorisme islamiste (« La Table Ronde: » Paris, 2005).

ספרה האחרון :

Death Ordres : The Vanguard of Modern Terrorism in Revolutionary Russia (Praeger, 2010).

קורות חיים

לצפייה בקורות החיים לחץ כאן