מדיניות ציבורית, עבודת הממשלה, משטר קואליציוני

ד"ר אילנה שפייזמן

יום שלישי 13:00-14:00

אילנה שפייזמן הינה מרצה במחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן החל מאוקטובר 2017. את לימודי הדוקטורט היא עשתה בבית הספר ע"ש פדרמן למדיניות ציבורית וממשל, האוניברסיטה העברית בירושלים (2014). לאחר סיום הדוקטורט היא הייתה עמיתת פוסט דוקטורט באוניברסיטת אוסטין טקסס ובאוניברסיטה העברית בירושלים. דר' שפייזמן הינה מנהלת שותפה  (ביחד עם דר' אמנון כוורי ודר' מעוז רוזנטל מהמרכז הבינתחומי הרצליה) של פרויקט סדר יום פוליטי בישראל שהינו חלק מפרויקט בינלאומי The Comparative Agendas Project  בו חברות מספר מדינות שאוספות ומקודדות מידע לגבי שינויים בסדר היום בזירות השונים  בתחומים שונים לאורך זמן וברחבי העולם.

תחומי התמחותה מתמקדים בתהליך המדיניות, סדר יום, שרי ממשלה ומשרדי ממשלה, שינויים מוסדיים הדרגתיים, רעיונות מדיניות ומדיניות הגירה. עבודותיה עוסקות בשני תחומים עיקריים הראשון חקר אסטרטגיות שינוי הדרגתיות אשר יכולות להביא לשינוי משמעותי מבלי לשנות את המדיניות הפורמלית והשני שרי ממשלה והתפקיד שלהם בקביעת המדיניות במשרדם. דר' שפייזמן פרסמה מאמרים בכתבי עת מובילים בתחום המדיניות הציבורית Public Administration  ו Policy Studies Journal  וכן פרקים בספרים בהוצאות מובילות כגון Oxford University Press. מאמריה זכו בפרס חוקר צעיר על ידי האגודה הישראלית למדיניות חברתית ופרס המאמר המצטיין לתלמידי דוקטורט על ידי האגודה הבריטית למדיניות חברתית.