ד"ר יוליה אלעד שטרנגר

דוא"ל
eladstj@biu.ac.il
מחקר

ד"ר יוליה אלעד שטרנגר היא מרצה במחלקה למדעי המדינה.  לאחר שהשלימה את לימודי הדוקטורט באוניברסיטת בן גוריון (2015),  השתלמה כעמיתת בתר-דוקטורט במרכז הבינתחומי בהרצליה (2015-2017) וכעמיתת בתר-דוקטורט בFriedrich-Schiller Universität Jena שבגרמניה, בתמיכת קרן אלכסנדר פון-הומבולט (2017-2018(.

ד"ר אלעד שטרנגר הינה פסיכולוגית פוליטית, שמחקריה עוסקים באידיאולוגיות פוליטיות ובתמורות אידיאולוגיות בדעת הקהל, בדגש מיוחד על תהליכי הקצנה וקיטוב אידיאולוגי. כמו כן, מחקריה עוסקים בפסיכולוגיה של סכסוכים בין קבוצות (בפרט הסכסוך הישראלי-פלסטיני וסכסוכים בין קבוצות בחברה הישראלית), ובמנגנונים הפסיכולוגיים העומדים בבסיס תמיכת הציבור באידיאולוגיות פופוליסטיות. מחקריה מתבססים על מתודולוגיות כמותיות הכוללות ניסויים וסקרים רחבי היקף, ומתמקדים בעיקר בהקשר הישראלי, האמריקאי והמערב-אירופי. מחקריה הופיעו בכתבי-עת מובילים, לרבות Journal of Conflict ResolutionPolitical Psychology, Personailty and Social Psychology Bulletin  ו-  Journal of Peace Research.

תאריך עדכון אחרון : 19/01/2021