פסיכולוגיה פוליטית ודעת קהל, סכסוכים ושסעים בין קבוצתיים, אידאולוגיה והקצנה, אלימות פוליטית, מחקר כמותני

ד"ר יוליה אלעד שטרנגר

דוא"ל
יום רביעי 10:00-12:00 בתיאום מראש במייל

ד"ר יוליה אלעד שטרנגר הינה מרצה במחלקה למדעי המדינה.  לאחר שהשלימה את לימודי הדוקטורט באוניברסיטת בן גוריון (2015), השתלמה כעמיתת בתר-דוקטורט במרכז הבינתחומי בהרצליה (2015-2017) וכעמיתת בתר-דוקטורט בFriedrich-Schiller Universität Jena שבגרמניה, בתמיכת קרן אלכסנדר פון-הומבולט (2017-2018(.

מחקריה עוסקים בפסיכולוגיה פוליטית, בפרט בפסיכולוגיה של דעת קהל, בעמדות ובשינויי עמדות, בשני תחומים עיקריים: (1) אידיאולוגיה פוליטית, הקצנה וקיטוב אידיאולוגי; ו(2) הפסיכולוגיה של סכסוכים בין קבוצות. מחקריה מתבססים על מתודולוגיות כמותיות הכוללות ניסויים וסקרים רחבי היקף, ומתמקדים בעיקר בהקשר הישראלי, האמריקאי והמערב-אירופי. מחקריה הופיעו בכתבי-עת מובילים, לרבות:

European Journal of Political Research, Journal of Conflict ResolutionPolitical Psychology, Personality and Social Psychology Bulletin, Journal of Peace Research.

הנחייה לתזה ולדוקטורט נעשית בתחומים הבאים:

·       ביטויים, גורמים והשלכות לשסעים בחברה הישראלית (בממד הדתי, הלאומי, האידיאולוגי והעדתי)

·       הגורמים הקובעים דפוסי הצבעה וזהויות פוליטיות

·       הבדלים פסיכולוגיים בין שמרנות לליברליות/שמאל וימין