יחב"ל, אנרגיה, גאופוליטיקה

ד"ר עילי רטיג

יום שלישי 16:00-18:00

ד"ר עילי רטיג הוא מרצה במחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר-אילן. עבודת הדוקטורט שלו, אשר בחנה כיצד שיקולי ביטחון אנרגיה משפיעים על רצונן של מדינות לשתף פעולה בזירה הבינלאומית, אושרה בשנת 2019 בבית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה. במקביל ללימודי הדוקטורט שימש כחוקר אורח במכון לחקר ביטחון וסכסוכים באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון בארה"ב, כ"עמית נויבאואר" במכון ללימודי ביטחון לאומי (INSS) באוניברסיטת תל אביב, וכמרצה באוניברסיטת ניו-יורק תל-אביב (NYU-TA).

בין השנים 2018-2020 שימש ד"ר רטיג כפוסט-דוקטורנט ועמית הוראה מטעם ה-Israel Institute במחלקה למזרח תיכון ובתוכנית ללימודי סביבה באוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, וכן היה מרצה ללימודי אנרגיה בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת רייס ביוסטון, טקסס. בשנת 2021 שימש כפוסט-דוקטורנט במחלקה ליחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים, וכן כחוקר במרכז לחקר מדיניות ואסטרטגיה ימית ובקתדרת חייקין לגיאואסטרטגיה באוניברסיטת חיפה.

מחקריו עוסקים בסכסוכים אלימים סביב משאבי טבע (resource conflicts), שיתופי פעולה בינלאומיים סביב איומים סביבתיים, פוליטיקה של מסחר באנרגיה, ומדיניות אנרגיה וסביבה במערכת הבינלאומית. מחקריו התפרסמו בכתבי עת אקדמיים כגון International Studies Quarterly, Foreign Policy Analysis, International Journal of Press/Politics, במסמכי מדיניות של מכוני מחקר בישראל ובאירופה, במאמרי דעה בעיתונות, ובוועדות בכנסת בנושאים הנוגעים למדיניות האנרגיה של ישראל.

ד"ר רטיג מלמד קורסים באוניברסיטת בר-אילן לסטודנטים בתואר ראשון ושני בנושאים כגון: אנרגיה וביטחון לאומי, ביטחון ואסטרטגיה במאה ה-21, וחילופי משטר במזרח התיכון.

קורות חיים