ראש המחלקה | תרבות פוליטית ומדיניות חוץ, יחסי ישראל-ארה"ב, הפוליטיקה הבינלאומית של הסכסוך הישראלי-פלסטיני

פרופ' ג'ונתן ריינהולד

ליצירת קשר יש לפנות דרך מזכירות המחלקה במייל political.dept@biu.ac.il

פרופ' ג'ונתן ריינהולד הינו בעל תואר ד"ר ביחסים בינלאומיים בשנת 1998 מה
    London School of Economics & Political Science (LSE)

היום הוא משמש ראש המחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן.
    בעבר, פרופ' ריינהולד שימש כסגן ראש המחלקה וכיו"ר מרכז ארגוב לחקר ישראל והעם היהודי.

מחקרו מתמקד ביחסי ישראל-ארה"ב, מדיניות-חוץ של ישראל, ובהשפעת תרבות פוליטית על מדיניות-חוץ.

ברוח זו הוא חיבר פרסומים רבים, למשל על גדר ההפרדה, ההתנתקות מעזה, ובהשפעה של דעת קהל בנושא שלום וביטחון בבחירות בישראל.

בשנת 2015 הוציא את ספרו The Arab-Israeli Conflict in American Political Culture בהוצאת אוניברסיטת קיימברידג'. הספר זכה לפרס השנתית של האגודה הישראלית למדעי המדינה.

בשנת 2021 פרסם פרופ' ריינהולד מאמרים אודות: עתיד היחסים בין ארה"ב לישראל (Survival), השפעת הלובי הפרו-ישראלי (Foreign Policy Analysis), גישתו של הדמוקרטים בארה"ב כלפי הסכסוך הישראלי-פלסטיני (Middle East Policy), והתפתחות היחסים בין ישראל לסעודיה (Mediterranean Politics)

פרופ' ריינהולד שימש כיועץ למשרד החוץ ולארגונים יהודיים בתפוצות בנוגע לבניית אסטרטגיה למאבק נגד חרמות, והשתתף בדיונים בכנסת בנושא זה,

הוא מתראיין רבות על ידי כלי התקשורת בארץ ובחו"ל כולל בעיתון וושינגטון פוסט, וול סטריט ג'ורנל,
    ג'רוזלם פוסט, כאן 11, גלי צה"ל, דר שפיגל (גרמניה) אל פאיס (ספרד)