פרופ' אפרים קארש

פרופ' אפרים קארש הוא חוקר נודע ובר סמכא בתחומי ההיסטוריה והפוליטיקה של המזרח התיכון. הוא לימד במשך 25 שנה בקינגס קולג לונדון, שם הקים וניהל את התוכנית ללימודי אגן הים התיכון והמזרח התיכון. ב-2013 הצטרף לאוניברסיטת בר-אילן כפרופסור למדעי המדינה. באוקטובר 2016 התמנה לראש מרכז בגין-סאדאת למחקרים אסטרטגיים.

פרופ' קארש שימש כמרצה אורח באוניברסיטאות הרוורד וקולומביה, בסורבון ובביה"ס לכלכלה בלונדון. הוא היה עמית מחקר במכון הבינלאומי למחקרים אסטרטגיים בלונדון ובמכון קינן ללימודים רוסיים מתקדמים שבוושינגטון. הוא שימש גם כמנהל פורום המזרח התיכון, מכון מחקר שבסיסו בפילדלפיה.

פרופ' קארש חיבר יותר מ-100 מאמרים מקצועיים ו-16 ספרים, ובכלל זה:

The Tail Wags the Dog: International Politics and the Middle East (Bloomsbury, 2015)

Palestine Betrayed (Yale, 2010)

Islamic Imperialism: A History (Yale, 2006)

Empires of the Sand: The Struggle for Mastery in the Middle East 1798-1923 (Harvard, 1999)

The Gulf Conflict 1990-1991 (Princeton, 1993)

The Soviet Union and Syria (Routledge, 1988)

Neutrality and Small States (Routledge, 1988)

שלושה מספריו תורגמו לעברית: צדאם חוסיין: ביוגרפיה פוליטית (משרד הביטחון ההוצאה לאור, 1991), פיברוק ההיסטוריה הישראלית: ההיסטוריונים החדשים )הקיבוץ המאוחד, 1999), ערפאת: האיש ומלחמתו בישראל (ספרית מעריב, 2004).

הוא משמש כעורך של כתבי העת המדעיים  Middle East Quarterly ו- Israel Affairs ופרסם מאמרים פובליציסטיים וטורי דעה בעיתונים רבים בעלי תפוצה עולמית, ביניהם ניו-יורק טיימס, וול-סטריט ז'ורנל, לוס-אנג'לס טיימס, לונדון טיימס, דר שפיגל ועוד.

תאריך עדכון אחרון : 25/07/2022