שבתון שנתי | יחב"ל, סכסוכים טריטוריאליים בינלאומיים, דת ופוליטיקה, תנועות פוליטיות קיצוניות

ד"ר אריאל זלמן

בתיאום מראש במייל

ד"ר אריאל זלמן הוא מרצה בכיר במחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר-אילן. במחקר שלו הוא מתמקד בגורמים של סכסוכים אלימים בין ובתוך מדינות עם דגש על לאומיות, דת, ומריבות טריטוריאליות ארוכות טווח. הוא מומחה בפוליטיקה של המזרח התיכון, הבלקנים, ולאומניות לבנית בארה"ב. הספר החדש שלו עם מטיאס באסדו ויונתן פאקס, Religious Minorities at Risk, התפרסם בשנת 2023 בהוצאת Oxford University Press.

מחקריו התפרסמו בין היתר בכתבי-עת American Politics Research, East European Politics, Journal of Conflict Resolution, Journal of Global Security Studies, Journal of Peace Research, Politics and Religion, Politics Religion & Ideology, Religions, Security Studies, Territory Politics Governance, ו-Terrorism and Political Violence.

ד"ר זלמן מלמד קורסים באוניברסיטת בר-אילן לסטודנטים בתואר ראשון ושני בנושאים כגון: שיטות מחקר איכותניות וכמותיות, סמינר לתואר ראשון בנושא לאומיות וסמינר לתואר שני בנושא פוליטיקה טריטוריאלית.

תאריך עדכון אחרון : 07/10/2024