יחב"ל, סכסוכים טריטוריאליים בינלאומיים, דת ופוליטיקה, תנועות פוליטיות קיצוניות

ד"ר אריאל זלמן

בתיאום מראש במייל

ד"ר אריאל זלמן הוא מרצה במחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר-אילן. את עבודת הדוקטורט שלו כתב באוניברסיטת נורת'ווסטרן (2012) ,לאחר מכן כתב את עבודת הפוסט דוקטורט במרכז "טאוב" ללימודי ישראל באוניברסיטת ניו יורק (2012-13), המכון למחקר ע"ש הרי ס. טרומן למען קידום השלום באוניברסיטה העברית בירושלים (2013-2015) והמכון ליחסים בינלאומיים ע"ש לאונרד דיוויס באוניברסיטה העברית בירושלים (2014-2015). בשנת 2015 הצטרף למחלקה למדעי המדינה בבר אילן. במחקרו ד"ר זלמן משתמש בשיטות ניתוח היסטוריה השוואתית וסקרי דעת קהל במסגרת ניסויים ומתמקד בנושאים של היחס בין נרטיבים של זהות לאומית וסכסוכים טריטוריאליים בינלאומיים במזרח התיכון ובאזור הבלקן. מחקריו התפרסם בכתבי-עת "East European Politics”, “Journal of Peace Research”, “Politics and Religion”, “Security Studiesו"Territory, Politics, Governance”. ד"ר זלמן מלמד קורסים באוניברסיטת בר אילן לסטודנטים בתואר ראשון ושני בנושאים כגון: שיטות מחקר איכותניות וכמותיות וסמינר לתואר ראשון בנושא לאומיות וסמינר לתואר שני בנושא פוליטיקה טריטוריאלית.