ד"ר מירב משאלי-רם

שעות קבלה
בתיאום מראש במייל
    מחקר

מירב משאלי-רם היא מרצה במחלקה למדעי המדינה. את עבודת הדוקטורט שלה כתבה באוניברסיטת בר-אילן, לאחריה הייתה פוסט דוקטורנטית במרכז לפיתוח בינלאומי וניהול סכסוכים באוניברסיטת מרילנד. בשנת 2013 הייתה פרופ' אורחת באוניברסיטת קליפורניה בברקלי. במשך שנים הייתה עמיתת מחקר בפרויקט הבינלאומי International Crisis Behavior (ICB)  בהובלת מייסדיו, מייקל בריצ'ר ויונתן ווילקנפלד, וכן עמיתת מחקר במכון למדיניות ולאסטרטגיה במרכז הבינתחומי הרצליה. תחומי המחקר העיקריים שלה הם סכסוכים בינלאומיים, מלחמות אזרחים ולימודי דרום אסיה. היא פרסמה מאמרים רבים בכתבי עת בינלאומיים על היבטים מגוונים של סכסוך, תוך התמקדות באתניות ודת, בלוחמים זרים וג'יהאד עולמי, וכן בתפקידם של שחקנים לא-מדינתיים בסכסוכים ברחבי העולם, עם דגש על סכסוכים בזירות של הודו, פקיסטן ואפגניסטן. ספרה החדש על השוואת הסכסוכים הודו-פקיסטן וישראל-ערב עומד להתפרסם בהוצאת לקסינגטון. הספר מציג השוואה שיטתית ראשונה מסוגה של שניים מהסכסוכים העקשניים ביותר בפוליטיקה העולמית, תוך התמקדות בתהליכי שינוי המתקיימים בשני הסכסוכים, כפי שמתבטאים במאפייני השחקנים, במאפייני השיח הפוליטי ובביטויי הקונפליקט ביריבויות לאורך זמן.

תאריך עדכון אחרון : 02/04/2023