יועץ אקדמי לתואר שני | מחשבה מדינית, דת ומדינה, מתודולוגיה, צדק היסטורי, סובלנות

פרופ' נחשון פרז

דוא"ל
יום שלישי 16:15-17:30

נחשון פרז הוא פרופסור חבר במחלקה למדע המדינה. את עבודת הדוקטורט שלו כתב באוניברסיטה העברית בירושלים (2007). לאחר מכן היה פוסט דוקטורנט ופרופ' אורח באוניברסיטת מונטריאול, אוניברסיטת קליפורניה לוס אנג'לס, ואוניברסיטת בוסטון. הוא הצטרף למחלקה למדעי המדינה בבר אילן ב – 2012, ובשנה זו גם זכה במענק מחקר יוקרתי על שם מארי קירי מהאיחוד האירופאי (2012-2016). מחקריו עוסקים בתיאוריה פוליטית בת זמננו, והוא פרסם רבות בסוגיות של סובלנות ופלורליזם, צדק בין דורי ועוולות עבר, זכויות של מיעוטים בתוך מיעוטים, על מתודולוגיה של תיאוריה פוליטית, וכן מחקר מקיף אודות מקומות קדושים שנויים במחלוקת. בהקשר הישראלי עסק רבות בסוגיות של דת ומדינה, כולל מחקר מקיף אודות נשות הכותל.

ספרו הראשון, אודות צדק בין דורי ועוולות עבר יצא בהוצאה האוניברסיטאית של אדינבורו ב – 2012. ספרו השני (שנכתב במשותף עם דר' יובל ג'ובני מאוניברסיטת תל-אביב) נקרא

Women of the Wall, Navigating Religion in Sacred Sites,

פורסם על ידי ההוצאה האוניברסיטאית של אוקספורד ב- 2017, ועוסק בניתוח של ההסדרים הראויים במקומות קדושים שנויים במחלוקת דרך מקרה החקר של מאבקן של נשות הכותל. ספר זה זכה בפרס הספר המצטיין לשנת 2018 מהאגודה הישראלית למדע המדינה, וכן זכה בציון לשבח כפינאליסט לפרס שפירו לספר הטוב ביותר (2018) מהאגודה ללימודי ישראל. פרויקט המחקר אודות מאבקן של נשות הכותל ושאלת ההסדרים הראויים במקומות קדושים נמצא ראוי למענק מחקר מהקרן הלאומית למדע בין השנים 2015-2018 (במשותף עם יובל ג'ובני).

ספרו השלישי של פרופ' פרז (שנכתב במשותף עם ד"ר יובל ג'ובני):

Governing the Sacred: Political Toleration in five Contested Sacred Sites

פורסם על ידי ההוצאה האוניברסיטאית של אוקספורד ב 2020. הספר מגדיר ומנתח חמישה מודלים של דרכי משילות על מקומות קדושים שנויים במחלוקת, בהתאמה למקומות קדושים נתונים. מחקר זה הינו הראשון המתווה טיפולוגיה יסודית בנושא זה. פרויקט המחקר אודות 'למשול בקודש – דגמים של סובלנות פוליטית במקומות קדושים שנויים במחלוקת', נמצא אף הוא ראוי למענק מחקר מהקרן הלאומית למדע (2018-2021, במשותף עם ד"ר יובל ג'ובני).

ספרו הרביעי של פרופ' פרז נקרא:

Worldly Politics and Divine Institutions: Contemporary Entanglements of Faith and Government

הספר עוסק בניתוח מקרים בהם המדינה מממנת או תומכת בצורות שונות בדתות, ודתות אלה מקיימות פרקטיקות שאינן עולות בקנה אחד עם נורמות רגילות של אי אפליה ושוויון אזרחי. הספר עתיד להתפרסם על ידי ההוצאה האוניברסיטאית של אוקספורד ב - 2023.