ד"ר נחשון פרז

קורות חיים

לצפייה בקורות החיים לחץ כאן

מחקר

ד"ר נחשון פרז הוא מרצה בכיר במחלקה למדע המדינה. את עבודת הדוקטורט שלו כתב באוניברסיטה העברית בירושלים (2007). לאחר מכן היה פוסט דוקטורנט ופרופ' אורח באוניברסיטת מונטריאול, אוניברסיטת קליפורניה לוס אנג'לס, ואוניברסיטת בוסטון. הוא הצטרף למחלקה למדעי המדינה בבר אילן ב – 2012, ובשנה זו גם זכה במענק מחקר יוקרתי על שם מארי קירי מהאיחוד האירופאי (2012-2016). מחקריו עוסקים בתיאוריה פוליטית בת זמננו, והוא פרסם רבות בסוגיות של סובלנות ופלורליזם, צדק בין דורי ועוולות עבר, זכויות של מיעוטים בתוך מיעוטים, וכן בהקשר הישראלי על חוק השבות, פוסט ציונות כלכלית ועוד. ספרו הראשון, אודות צדק בין דורי ועוולות עבר יצא בהוצאה האוניברסיטאית של אדינבורו ב – 2012. ספרו השני (שנכתב במשותף עם דר' יובל ג'ובני מאוניברסיטת תל-אביב) נקרא

Women of the Wall, Navigating Religion in Sacred Sites

פורסם על ידי ההוצאה האוניברסיטאית של אוקספורד ב- 2017, ועוסק בניתוח של ההסדרים הראויים במקומות קדושים שנויים במחלוקת דרך מקרה החקר של מאבקן של נשות הכותל. ספר זה זכה בפרס הספר המצטיין לשנת 2018 מהאגודה הישראלית למדע המדינה, וכן זכה בציון לשבח כפינאליסט לפרס שפירו לספר הטוב ביותר (2018) מהאגודה ללימודי ישראל. פרויקט המחקר אודות מאבקן של נשות הכותל ושאלת ההסדרים הראויים במקומות קדושים נמצא ראוי למענק מחקר מהקרן הלאומית למדע בין השנים 2015-2018 (במשותף עם יובל ג'ובני).

כיום ד"ר פרז עוסק בהשלמת ספר חדש (שנכתב במשותף עם ד"ר יובל ג'ובני):

Governing the Sacred: Political Toleration in five Contested Sacred Sites (under contract with Oxford University Press).

פרויקט המחקר אודות 'למשול בקודש – דגמים של סובלנות פוליטית במקומות קדושים שנויים במחלוקת', נמצא אף הוא ראוי למענק מחקר מהקרן הלאומית למדע (2018-2021, במשותף עם ד"ר יובל ג'ובני).