ד"ר נחשון פרז

דוא"ל
nahshonp@gmail.com
מחקר

ד"ר נחשון פרז הוא מרצה בכיר במחלקה למדע המדינה. את עבודת הדוקטורט שלו כתב באוניברסיטה העברית בירושלים (2007). לאחר מכן היה פוסט דוקטורנט ופרופ' אורח באוניברסיטת מונטריאול, אוניברסיטת קליפורניה לוס אנג'לס, ואוניברסיטת בוסטון. הוא הצטרף למחלקה למדעי המדינה בבר אילן ב – 2012, ובשנה זו גם זכה במענק מחקר יוקרתי על שם מארי קירי מהאיחוד האירופאי (2012-2016). מחקריו עוסקים בתיאוריה פוליטית בת זמננו, והוא פרסם רבות בסוגיות של סובלנות ופלורליזם, צדק בין דורי ועוולות עבר, זכויות של מיעוטים בתוך מיעוטים, וכן בהקשר הישראלי על חוק השבות, פוסט ציונות כלכלית ועוד. ספרו הראשון, אודות צדק בין דורי ועוולות עבר יצא בהוצאה האוניברסיטאית של אדינבורו ב – 2012. ספרו השני (שנכתב במשותף עם דר' יובל ג'ובני מאוניברסיטת תל-אביב) נקרא

Women of the Wall, Navigating Religion in Sacred Sites,

פורסם על ידי ההוצאה האוניברסיטאית של אוקספורד ב- 2017, ועוסק בניתוח של ההסדרים הראויים במקומות קדושים שנויים במחלוקת דרך מקרה החקר של מאבקן של נשות הכותל. ספר זה זכה בפרס הספר המצטיין לשנת 2018 מהאגודה הישראלית למדע המדינה, וכן זכה בציון לשבח כפינאליסט לפרס שפירו לספר הטוב ביותר (2018) מהאגודה ללימודי ישראל. פרויקט המחקר אודות מאבקן של נשות הכותל ושאלת ההסדרים הראויים במקומות קדושים נמצא ראוי למענק מחקר מהקרן הלאומית למדע בין השנים 2015-2018 (במשותף עם יובל ג'ובני).

ספרו השלישי של ד"ר פרז (שנכתב במשותף עם ד"ר יובל ג'ובני):

Governing the Sacred: Political Toleration in five Contested Sacred Sites                (forthcoming with Oxford University Press).

מגדיר ומנתח חמישה מודלים של דרכי משילות על מקומות קדושים שנויים במחלוקת, בהתאמה למקומות קדושים נתונים. מחקר זה הינו הראשון המתווה טיפולוגיה יסודית בנושא זה.

פרויקט המחקר אודות 'למשול בקודש – דגמים של סובלנות פוליטית במקומות קדושים שנויים במחלוקת', נמצא אף הוא ראוי למענק מחקר מהקרן הלאומית למדע (2018-2021, במשותף עם ד"ר יובל ג'ובני).

קורות חיים

לצפייה בקורות החיים לחץ כאן