ד"ר ברק בוקס

דוא"ל
barakbouks@gmail.com
מחקר

ד"ר ברק בוקס ) Ph.D. ( )אוניברסיטת בר-אילן, 2016 (, חוקר בכיר, מכון אירופה המחלקה למדעי-המדינה, אוניברסיטת בר-אילן, מתמחה במחקרי בטחון והשילוב הכמותי בין טרור ודת. כמו-כן התמחה בתקשורת פוליטית במסגרת M.A )אוניברסיטת תל-אביב(. בקיץ 2015 , זכה במלגת השתתפות בסמינר "האם אמונה מבוססת על אלימות דתית?" והצגת מאמר במסגרת מכון UCSIA , באוניברסיטת אנטוורפן, בלגיה. בשנת 2017 , שמש חבר וועדת פרס ז'בוטינסקי לספרות ומחקר. בחודש יוני 2018 , הציג נייר במסגרת הכנס ה 12 של העמותה הישראלית ללימודים בינלאומיים )עיל"ב(, האוניברסיטה הפתוחה, בנושא "האם רמת האלימות של תנועות דתיות המשתמשות בטרור, גבוהה יותר מתנועות שאינן דתיות המשתמשות בטרור? ניתוח כמותי של דת וטרור". בפברואר 2019 , הציג מאמר אקדמי בכנס מדעי במסגרת המכון למחקרי בטחון בינלאומיים ולאומיים, בבלגרד, סרביה, שפורסם באסופת מאמרים ונושאו: "Combating Fundamentalists by Democracy :Lessons from Afghan Militias".
קשרי מחקר נוספים בפתוח, עם אוניברסיטת זאגרב, קרואטיה. במסגרת העבודה המחקרית נעשית סקירת משברים של כלי-תקשורת ערביים בהתמקדות בסוריה, לבנון וכלי-תקשורת פלשתינים. לאחרונה נבחר לשמש כשופט Peer Reviewer בכתבי-העת האקדמיים השפיטים: Terrorism and Political Violence, Religion State and Society & Conflict Management and Peace Science.
בנוסף, ד"ר ברק בוקס משמש כפרשן בתקשורת: רדיו )רדיו ארץ, גלי-צה"ל( וטלוויזיה )ערוץ I24 News

קורות חיים

לצפייה בקורות החיים לחץ כאן