ד"ר ברק בוקס

יום שני בתיאום מראש במייל

ד"ר ברק בוקס (Ph.D.) אוניברסיטת בר-אילן, 2016. חוקר בכיר, מכון אירופה המחלקה למדעי-המדינה, אוניברסיטת בר-אילן, מתמחה במחקרי בטחון והשילוב הכמותי בין טרור ודת. כמו-כן התמחה בתקשורת פוליטית במסגרת) M.A אוניברסיטת תל-אביב(. בקיץ 2015, זכה במלגת השתתפות בסמינר "האם אמונה מבוססת על אלימות דתית?" והצגת מאמר במסגרת מכון ,UCSIA  באוניברסיטת אנטוורפן, בלגיה. בשנת 2017 , שמש חבר וועדת פרס ז'בוטינסקי לספרות ומחקר. בחודש יוני 2018, הציג נייר במסגרת הכנס ה 12 של העמותה הישראלית ללימודים בינלאומיים (עיל"ב), האוניברסיטה הפתוחה, בנושא "האם רמת האלימות של תנועות דתיות המשתמשות בטרור, גבוהה יותר מתנועות שאינן דתיות המשתמשות בטרור? ניתוח כמותי של דת וטרור". בפברואר 2019, הציג מאמר אקדמי בכנס מדעי במסגרת המכון למחקרי בטחון בינלאומיים ולאומיים, בבלגרד, סרביה, שפורסם באסופת מאמרים ונושאו :"Combating Fundamentalists by Democracy :Lessons from Afghan Militias".
    קשרי מחקר נוספים בפתוח, עם אוניברסיטת זאגרב, קרואטיה. במסגרת העבודה המחקרית נעשית סקירת משברים של כלי-תקשורת ערביים בהתמקדות בסוריה, לבנון וכלי-תקשורת פלשתינים ומחקרי סייבר. לאחרונה נבחר כחבר הוועדה האקדמית וראש צוות ייעוץ רגולטורי, לכתב-העת השפיט

Security Science Journal, Institute for National and International Security, INIS, Belgrade, Serbia.

במקביל לשופט Peer Reviewer בכתבי-העת האקדמיים השפיטים:

Terrorism and Political Violence, Religion State and Society & Conflict Management and Peace Science.

בנוסף, ד"ר ברק בוקס משמש כחוקר בצה"ל וכחבר הוועדה האקדמית של כתב-העת "יסודות" של המחלקה להיסטוריה. כפרשן בתקשורת: רדיו (רדיו ארץ, גלי-צה"ל) וטלוויזיה (ערוץ I24 News).

תאריך עדכון אחרון : 02/05/2022