מחקר

    את לימודי האקדמיים עשיתי באוניברסיטה העברית בירושלים בחוג ליחסים בינלאומיים, בעידן בו מרצים אורחים ידועי שם השתלבו בצוות ההוראה. בינהם אזכיר את רוברט גרוויס, יונתן וילקנפלד, רימונד טנטר, שאול פרידלנדר, וג׳אניס שטיין שהקנו לי ולחברי ללימודים חווית לימוד, ידע רב, כלי ניתוח ביקורתיים ובעיקר פרספקטיבה רחבה ומעמיקה לגבי המקצוע שלנו. פוסט דוקטורט עשיתי באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה וקולומביה בניו-יורק.

    פרוייקט   ICBשהתנהל בירושלים באותן שנים בשיתוף פעולה של מייסדיו, מייקל בריצ׳ר ויונתן וילקנפלד, היה בית שני עבורי ובו לקחתי חלק בפיתוחים תיאורטיים ואמפיריים וביניהם הגדרה של משבר מערכתי וניתוח השוואתי של יציבות מערכות בינלאומיות שפורסמו לראשונה ב-1985. כיום אני חלק מהדרקטוריון הבינלאומי של הפרוייקט המנוהל על ידי פטריק ג'יימס וקייל ברדסלי כדור ההמשך שלו.

    את הדוקטורט שלי, על אש״ף כשחקן לא מדינתי המושפע מהתנאים המערכתיים הגלובליים והאזוריים, כתבתי בהנחייתם של יהושפט הרכבי ויונתן וילקנפלד. המנחים שלי אפשרו לי התמחות בלימודי המזה״ת לצד שימושים מתקדמים בשיטות מחקר מגוונות לבניית מסד נתונים ולעריכת מחקר אמפירי מקיף. השילוב של לימודים אזוריים, תאוריה של קונפליקט ומשברים בינלאומיים ושיטות מחקר הפכו לתחום עניין מתמשך שלי ובאים לידי ביטויי בפרסומים רבים ובספר על תפניות בסכסוך הישראלי ערבי The Arab-Israel Conflict Transformed, Fifty Years of Interstate and Ethnic-state Crises by SUNY Press שכתבתי יחד עם שמואל סנדלר.

    תחומי העניין שבהם עסקתי מבחינה תאורטית ויישומית שמשו בסיס לפרסומים לאורך השנים הממוקדים בעמדות של מקבלי החלטות בסכסוך מתמשך, מסוכנות של טרור בינלאומי, השפעת המדיה על הסלמה, פרוץ משברי הזדמנות וניהולם, התנגשות הציוויליזציות והשלום הדמוקרטי כתאוריות המעצבות התנהגות של שחקנים מדינתיים ולא מדינתיים בפוליטיקה העולמית והשפעת הגורם הטריטוריאלי והפליטות על חריפות סכסוכים והתמשכותם.

    במחלקה למדעי המדינה בבר אילן אני מלמדת קורסים לתואר ראשון ושני בתחום של יחסים בינלאומיים ומתודולוגיה ועוסקת בהנחיית תלמידי מחקר שהפכו לאורך זמן לעמיתי למחקר, שותפים לפרסומים וחוקרים מצטיינים בזכות עצמם.

    סימולציות המנוהלות פנים אל פנים ובפייסבוק ככלי הוראה, לימוד ומחקר, פתחו בפני מרחב לשיתוף פעולה עם מרצים מאוניברסיטאות בחו״ל כולל אירופה וארה״ב ועם חוקרים מובילים על פני הגלובוס כולו שהם חברי ה-ISA, ארגון הגג ביחסים בינלאומיים. כתוצר מהתמחות בסימולציות אלה פרסמתי יחד עם לובה לוין-בנצ׳יק וחנן נוה ספר פורץ דרך על סימולציות בפוליטיקה העולמית בהוצאת אוניברסיטת מישיגן World Politics Simulations in a Global Information Age by the University of Michigan Press. בסימולציות רבות משתתפים הכוללות עמיתים וסטודנטים ממרכזים אקדמיים שונים מוצגת מורכבות היחסים הבינלאומיים והקושי להגיע להסדרים במשברים בהם מעורבים שחקנים לא מדינתיים. בחוויית הסימולציה הבינאישית מודגשת חשיבות הקשר הבין-תרבותי להבנת מורכבות זו של הפוליטיקה העולמית.

    שיתופי פעולה בסימולציות הביא כיום להקמת פרויקט שמטרתו הנגשת ההוראה האקדמית לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ועל בסיס קשרים בין אזוריים ורב תרבותיים על פני הכפר הגלובלי.  הפרויקט מתבטא בסדנאות בכנסים בינלאומיים על בסיס שימוש באפליקציות חינמיות הזמינות לכל המרכזים האקדמיים הרוצים לפעול להרחבת מעגל הסטודנטים מעבר לקיים עכשיו, כמו גם על פיתוח תוכנות ייעודיות.

    כנכדתו של אליעזר בן יהודה שהוביל את המאבק של תחיית העברית כשפה משותפת המדוברת על ידי העם המחדש את לאומיותו בציון, אני עוסקת בחקר תפקיד השפה כביטוי של לאומיות, מיתוג אומה ואמצעי תקשורת כמאפיינים חיוניים ומרכזיים של תחיה לאומית.

    קורות חיים

    לצפייה בקורות החיים לחץ כאן

    תאריך עדכון אחרון : 20/10/2022