פרופ' רמי גינת
מחקר
את לימודי התואר הראשון והשני עשה במחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת תל-אביב; ואת לימודי התואר השלישי במחלקה לממשל בבית הספר לכלכלה ומדע המדינה של לונדון (LSE), אוניברסיטת לונדון. תחומי התמחותו מתמקדים בחקר ולימוד המזרח התיכון בעידן המודרני. עבודותיו בוחנות את יחסי הגומלין שבין היסטוריה פוליטית לבין היסטוריה של הרעיונות, כלומר, הצבתה של האידיאולוגיה במבחן המעשה הפוליטי. כך למשל, במחקר שעסק בשורשיה של המעורבות הסובייטית בעולם הערבי נבחן נושא מערכת היחסים שבין קומוניזם לבין אסלאם; ופעילותן של התנועות הקומוניסטיות בעולם הערבי. כאן נעשה ניסיון לענות על השאלה האם לנושאים אידיאולוגיים אלה הייתה השפעה כלשהי על עיצובה וגיבושה של מערכת היחסים המיוחדת שהתהוותה בין ברית המועצות הקומוניסטית לבין מדינות ערב המוסלמיות. בהמשך למחקר זה נכתבו מחקרים נוספים שיחד היוו נקודת מפנה בחקר ולימוד תולדותיה של המלחמה הקרה במזרח-התיכון.
פרופ' גינת פרסם ספרים ומאמרים רבים בבימות בינלאומיות מובילות וזכה במעני מחקר יוקרתיים. בין ספריו האחרונים ניתן לציין את ההיסטוריה של הקומוניזם במצרים (2011) שנחשב לפורץ דרך בתחומו ואשר זכה לביקורות ספרים מעולות בכתבי העת החשובים ביותר כולל The American Historical Review. ספרו החדש Egypt and the Struggle for Power in Sudan יצא לאור בהוצאת הספרים של אוניברסיטת קיימברידג' (2017). הספר עוסק במאבק של מצרים לאיחור והנהגת עמק הנילוס בעידן המונרכי ולאחריו. המחקר בוחן במבט ביקורתי את הטיעונים ההיסטוריים, גיאוגרפיים, כלכליים, תרבותיים ואתנוגראפיים שהיוו את התשתית הרעיונית למאבקה הפוליטי העיקש של מצרים לאיחוד מלא עם סודאן. המחקר גם עומד בהרחבה על הסיבות לכישלון פרויקט אחדות עמק הנילוס בעידן מהפכני. הספר זכה לשבחין ולביקורות ספרים יפות. בין היתר נכתב עליו בכתב העת The American Historical Review:
“... Remarkable book... It's an illuminating study that explores Sudan's rather unique place in the history of imperialism ... In moving between regional and international levels of analysis, Egypt and the Struggle for Power in Sudan forces historians to rethink certain assumptions about the complex and contradictory relationships between imperialism and nationalist movements, while providing a definitive political and intellectual history of Egypt's postwar struggle for control over Sudan.”
קורות חיים
תאריך עדכון אחרון : 06/10/2024