מחשבה מדינית, מחשבה מדינית יהודית, יהדות ודמוקרטיה, החברה הישראלית, דת ומדינה

פרופ' משה הלינגר

דוא"ל
בתיאום מראש במייל

פרופ' הלינגר עמד בראש המכון על שם שוורץ לאתיקה,יהדות ומדינה בבית מורשה בירושלים; היה עמית מחקר במכון הישראלי לדמוקרטיה; ניהל את תוכנית ההידברות בין דתיים לחילוניים באוניברסיטת בר אילן; עמד בראש הוועדה האקדמית האוניברסיטאית לתכנית תקווה ישראלית בבר אילן; ניהל את תכנית התואר השני בדמוקרטיה ואזרחות במחלקה למדעי המדינה בבר אילן; כיהן בעבר כסגן ראש המחלקה למדעי המדינה וכיועץ לתואר שלישי בה.

פרופ' הלינגר מכהן כיועץ אקדמי של משרד החינוך בתחום האזרחות וגם של עיריית ירושליים בתוכנית המיוחדת לאזרחות עבור תלמידי מזרח העיר. כמו כן הוא מרצה בקביעות בפורומים שונים ונפגש עם עשרות אלפי גברים ונשים בסוגיות של דמותה של מדינת ישראל והחברה הישראלית, יהדות ודמוקרטיה ומעביר שיעורי תורה בבתי כנסת שונים על תנ"ך, תלמוד ומחשבת ישראל. הוא גם מכהן כחבר הוועד המנהל של תנועת "דרכנו" וחבר ועדת הליווי של דמוקרטtv.

תחומי מחקר: מחשבה מדינית כללית ויהודית, יהדות ודמוקרטיה, הגות ציונית דתית, מדינת ישראל והחברה הישראלית.

שיטות מחקר: ניתוח תוכן איכותני.