יחב"ל, סוציולוגיה של היחב"ל, ארגונים בינלאומיים וממשל גלובלי, ניתוח טקסט ממוחשב

ד"ר מור מיטרני

ד"ר מור מיטרני היא מרצה במחלקה למדע המדינה באוניברסיטת בר אילן.

עבודת הדוקטורט שלה, שעסקה בניתוח מושג הגלובליזציה בשיח הבין-מדינתי באו"ם, אושרה ב 2016 במסגרת המחלקה ליחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים. היא גם מחזיקה בתואר ראשון ושני ביחסים בינלאומיים וחקר סכסוכים מהאוניברסיטה העברית, ובתואר שני בפוליטיקה גלובלית מבית הספר לכלכלה ומדע המדינה של לונדון (LSE), אוניברסיטת לונדון.

ב 2015-2017, היא הייתה עמיתת פוסט-דוקטורט בתוכנית המשותפת לאוניברסיטה החופשית בברלין והאוניברסיטה העברית בירושלים, במסגרתה חקרה את השימוש במושג הקהילה הבינלאומית בשיח הבין-מדינתי באו"ם.

תחומי התמחותה כוללים את הניסיון להבין על מה מדינות מדברות תוך שימוש תיאורטי בגישה הקונסטרוקטיביסטית ליחסים בינלאומיים, תיאוריות קהילתיות, וניתוח שיח ומתודולוגי בשיחטות ממוחשבות של ניתוח טקסט ושיח.

בין פרסומיה מאמרים שפיטים ופרקים בספרים , כולל הכתבי העת Alternatives, The International Journal of Conflict Management, Global Governance, העוסקים בהיבטים שונים של גלובליזציה, ושינוי שיח בעתות מלחמה ושלום.

מידע נוסף ועדכונים ניתן למצוא באתר האינטרנט שלה: www.mormitrani.com