סגנית לראש המחלקה וכן ראש מרכז ארגוב | צבא-חברה, נשים דת ומדינה, פמיניזם דתי, מדינות המפרץ וישראל, דת וצבא, צבא וביטחון

פרופ' אלישבע רוסמן סטולמן

דוא"ל
יום א', 10-11; יום ג', 9-10

ד"ר אלישבע רוסמן היא מרצה בכירה במחלקה למדע המדינה. לאחר סיום הדוקטורט שלה בנושא מבנים המתווכים בין מערכות תובעניות, יצאה לפוסט דוקטורט בארה"ב. היא היתה מרצה אורחת באוניברסיטת טקסס באוסטין במחלקה ללימודי המזרח התיכון. לאחר חזרתה לארץ, הגיעה להיות חברת סגל במחלקה למדע המדינה באוניברסיטת בר-אילן.

מחקריה עוסקים ביחסי צבא-חברה בכלל וביחסי-דת וצבא בפרט, בישראל ובעולם. הפרוייקטים המחקריים שלה כוללים, בין היתר, פרוייקט אודות דמות החייל הקרבי בתקשורת הישראלית (עם ד"ר ציפי ישראלי), חיילים וחיילות דתיים בצה"ל, חיילים במערכת הבריאות האזרחית (עם ד"ר ערן זיידיס וד"ר יוני סטנלי), פמיניזם דתי, נישואין מחוץ לרבנות (עם פרופ' רות הלפרין-קדרי), ועוד.

ד"ר רוסמן היא חברה מייסדת באגודת חוקרי צבא-חברה בישראל, ושימשה כחברת הועד המנהל וחברת ועדת הביקורת. כמו כן, מאז 2021, ד"ר רוסמן היא חברת ועד מנהל של ארגון ה- Association for Israel Studies הבינלאומי (AIS). היא עומדת בראש מרכז ארגוב לחקר ישראל והעם היהודי מאז 2019 ומכהנת כסגן ראש המחלקה למדע המדינה באוניברסיטת בר אילן.

תאריך עדכון אחרון : 06/03/2024